Íme a CSOK Plusz részletei

Hírek
Megjelent a Csok Plusz új otthonteremtési program részletszabályait tartalmazó kormányrendelet a Magyar Közlönyben.

A jövő január 1-jétől elérhető kedvezményes hitelkonstrukciót gyermekvállalás előtt álló és már gyermekes házaspárok egyaránt igénybe vehetik, ha újabb gyermeket, gyermekeket szeretnének – szerepel a tárca közleményében.

Az akár 50 millió forintos, legfeljebb 3 százalékos kamatú hitel az ország teljes területén igényelhető az első közös otthon megszerzéséhez, a meglévőből nagyobb értékű otthonba költözéshez, vagy a családi otthon bővítéséhez.

A kormány kiemelt célja minden támogatást megadni ahhoz, hogy a vágyott gyermekek megszülessenek és a családok feje fölött biztos tető legyen

– közölték. Ezért a kabinet jövő január 1-jétől CSOK Plusz néven minden korábbinál nagyobb mértékű otthonteremtési támogatást indít. A most megjelent kormányrendelet szerint az egyedülállóan kedvezményes, legfeljebb 3 százalékos kamatú hitelt 15, 30, vagy akár 50 millió forintos összeggel vehetik igénybe a gyermeket tervező házaspárok, attól függően, hogy hány gyermekük van, és hány gyermeket terveznek még.

A CSOK Plusz lehetőségével azok a családok élhetnek, ahol a feleség még nem töltötte be a 41. életévét, de 2025 végéig a 12. hetet betöltött várandósság esetén ezen életkor betöltése után is igényelhető a konstrukció.

A cikk teljes terjedelemben a Világgazdaság oldalán olvasható

 

Ezek is érdekelhetnek

További híreink