Illegális migráns támadott Párizsban

Hírek
Úgynevezett ILE kartonja volt Hammou B.-nek, a párizsi terroristának - tudta meg az Origo. ILE kartont azokról vezetnek, akik illegálisan érkeztek Franciaországba és súlyosan megszegték a nem francia állampolgárokra vonatkozó tartózkodási jogokat. 

Rendszerint ILE kartont kapnak azok a migránsok, akik kértek letelepedési engedélyt vagy menekültstátuszt, de nem adták meg nekik. Szintén ILE kartonnal látják el azokat a migránsokat, akik ideiglenes tartózkodási engedélyt kaptak (3 hónapost vagy egy évest), de közben bűnöztek. 

Az ILE kartonnal automatikus kiutasítás jár. Hammou B.-nek is el kellett volna hagynia Franciaország területét. Egyelőre nem tudni, hogy mit csinált korábban és hogy miért nem tudták valóban kiutasítani. Az első feltételezések szerint nem volt lakcíme és bujkált Párizsban. Az már biztos, hogy több rendőrt is el akart ütni, amikor igazoltatták. Végül a rendőrök rálőttek, így fogták el. Az Origo információi szerint ugyanabba a lille-i kórházba vitték, ahova azt a rendőrt is, akit a terrorista az igazoltatáskor elgázolt.

Borítókép: MTI/EPA/Christophe Petit Tesson

Ezek is érdekelhetnek

További híreink