Így „rúg bele” a kormány a hajléktalanokba

Hírek
Mától jogellenes a közterületeken életvitelszerűen tartózkodni. Tartottak is tegnap a Kossuth téren egy csoportos liberális siránkozást, ahol molinókra írt közhelyekkel „védték” meg a hajléktalanokat. A tények azonban, ahogy máskor, most sem érdekelték tüntetőket, de legalább kiélték exhibicionista hajlamaikat.

„A kormány belerúg a hajléktalanokba” – ez az egyik legújabb és legelterjedtebb panel a torz balos történetmesélésben. Így értelmezik a haladók, hogy a jelenlegi kereszténydemokrata-polgári kormány azt szeretné, ha a hajléktalanokon kívül mások is használhatnák a köztereket. Mindezt úgy kommunikálják az érzékeny civilek, mintha ez valami büntetés lenne a hajléktalanok számára.

Nyilván: nincs is annál nagyobb büntetés, mint hogy valakinek tetőt raknak a feje fölé, megmentve a fagyhaláltól, és ellátják.

Akkor vegyük át, milyen intézkedésekkel rúg bele a kormány a hajléktalanokba „keresztényietlen” módon:

  • Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára nemrég elmondta: országosan 19 ezer férőhely áll rendelkezésre, és idén 9,1 milliárd forintot fordít az állam a rászorulók segítésére

  • az Országos Mentőszolgálat elindítja „gondoskodó csoport” járműveit, amelyek akkor segítenek, ha valaki önerejéből nem képes eljutni egy hajléktalanellátóba.

  • az október 15-én életbe lépett  jogszabályi változás következtében új feladat hárul a hajléktalanellátó rendszerre, ezért a kormány döntött egy 300 millió forintos tartalék létrehozásáról is, 24 órás ellátási lehetőséget nyújtva a rászorulóknak, illetve lehetőséget biztosít olyan helyek, „első befogadási pontok” kialakítására, ahol köztisztasági feladatokat lehet elvégezni az éjjeli melegedőre való szállítás előtt

  • az Emmi háttérintézményeket működtető szervezete, a Hajléktalanokért Közalapítvány által működtetett krízisalapból 203,9 milliót a nappali melegedők meghosszabbított nyitvatartására, valamint az éjjeli szálláshelyek kora délutántól kezdődő működésének finanszírozására fordítanak

  • krízisalapból 72,8 millió forintot a Magyar Máltai Szeretetszolgálat használat fel

Továbbá azt is tudjuk, hogy a kormány 700 ezer forintot költ egy hajléktalan ellátására évente. Persze ez nem végtelen zseton, ami a haladók szerint szükséges a probléma megoldásához.

És mivel a kormány ilyen csúnyán „belerúgott” a hajléktalanokba, ahogy azt a fentebbi felsorolás is bizonyítja, muszáj volt vasárnap tüntikézni egy kicsit. A Kossuth téren aztán mindenki nyugodtan kiélhette az összes vágyát arra vonatkozólag, hogy saját magát mutogassa. Voltak szép, hangzatos jelszavak A4-es papírokra írva, meg földön hempergőzés. Megtörtént a heti jóemberkedés, igaz, még egyetlen hajléktalant sem mentett meg semmilyen ehhez hasonló liberális performansz…

Mellesleg jól lemérhető, hogy a ballib megoldások a hajléktalanság problémájának kezelésére mennyire működőképesek, ugyanis van erre már példa a világon. Ott van Los Angeles, a liberális mintaváros, a hipokrita limuzindemokraták egyik hazája. Az angyalok városában a liberálisok olyan humanista jóember módjára intézik a dolgokat már hosszú ideje, hogy mára egy egész hajléktalan sátorváros épült fel. Ha nem ők lennének hatalmon, és egy pár fokkal rendezettebb lenne a helyzet, biztos ők is molinókat lóbálnának és a földön hemperegnének az embertelen bánásmóddal szembeni tiltakozásukat kifejezve. De így persze minden rendben van.

Nem csoda, ha maguk a hajléktalanok se veszik be csont nélkül a liberális demagógiát. Emlékszünk még, hogyan járt Juhász Péter, amikor elő akarta adni a szociálisan érzékenyt egy pesti aluljáróban?

Hát így:

Borítófotó: Hajléktalan férfi Budapesten 2017. március 19-én

Ezek is érdekelhetnek

További híreink