Így oldották meg a hajléktalankérdést a liberális mintavárosban

Hírek
Emlékezetes történet zajlott le a múlt héten, amikor az Együtt a hajléktalanok ellátásának javításáért akciózott egy budapesti aluljáróban. Az esemény mégsem valami megható katartikus jelenetről híresült el, hanem arról, hogy egy hajléktalan maga oltotta le a párt elnökét, Juhász Pétert mondván: “ez bohócság”. Bezzeg a Demokrata-párti Los Angelesben…

Bizony Los Angelesben fejlettebb evolóciós szinten van a hajléktalanok életmódja. Ott már egy komplett sátorváros épült, és az angyalok városának eme bizarr skanzenje dinamikusan gyarapszik. Az elmúlt hat évben 75%-kal nőtt L.A. hajléktalanjainak száma, mára 55 ezren vannak. Ráadásul négyből három hajléktalan (41 ezer fő) nem hajláktalanszállón él, hanem sátrakban, lakókocsikban, vagy autókban. Ezzel a mutatóval a nyugati part liberális fényét árasztó város az ország sereghajtói között van a hajléktalanok elszállásolását tekintve.

Az Los AngelesTimes értékelése szerint a helyzet azóta csak rosszabb lett, hogy Eric Garcetti Demokrata párti polgármester 2013-ban megkezdte hivatali tdvékenységét.

Ez az állapot annyira tarthatatlanná vált, hogy a választók belementek abba, hogy a város 4,6 milliárd dollárnyi adóbevételt a hajléktalanok ellátására és elszállásolására költ, ami példátlan méretű összeg.

A sátorvárosok egyébként végighúzódnak a városon, a szegényebb környékektől az olyan tehetősebbek által lakott övezetekig, mint például Bel Air. Így legalább a limuzindemokraták is találkoznak olyan réteggel, amit általában a lehető legmesszebbről szeretnek képviselni.

Borítófotó: LA Times

Ezek is érdekelhetnek

További híreink