Így használják a mobilokat a nők és a férfiak

Hírek
Egy tucatnyi országot vizsgálva azt látszik, hogy a hölgyek okosabban, praktikusabban használják a mobiltelefonjaikat.  

A nők “okosabban” használják a mobiltelefonjaikat, a férfiak néhány funkció tekintetében le vannak maradva, mint a tahó pincérnek adott borravaló. A Huawei Vakációs Barométerét az Ipsos piac- és közvélemény-kutató cég készítette el tucatnyi európai országot vizsgálva. A vizsgálat során az volt a fő kérdés, hogy a felhasználók vakáció esetén az isteni mobiltelefon mely funkcióit tartják a legfontosabbnak.

Tehát az “okoshasználatra” vonatkozóan kiderült, hogy a férfiakkal szemben a hölgyek 67 százaléka kihasználja a készülékében lévő GPS navigációs lehetőségeket, de a 16 százalékos arányú mobilfizetési hajlandóságukkal is rávernek 3 százalékot az úgynevezett erősebb nemre. S ha a pasiknak mindez nem volna elég, akkor idézzünk még a kutatásból: az utazásszervezésben és a turistáknak készített alkalmazások használatában is a nők mögött ballagnak.

Férfiak és a szelfi

Az viszont egészen meglepő, hogy az előlapi kamera minőségét – amivel ugye csodás, csodásabb és még csodásabb szelfiket lehet készíteni – a megkérdezett férfak 43 százaléka tartotta fontosnak, miközben a hölgyek csupán egyharmada gondolta ugyanígy. A hátlapi kamera esetében szinte azonos eredmény született, 64-60 százalékkal a férfiak remegnek jobban e funkcióért. A megkérdezett országok felhasználói közül a különleges funkciókra leginkább a magyarok tartanak igényt: a speciális hátlapi kamera módokról a hazai megkérdezettek 43 százaléka, a széles látószögű lencséről 42 százalékuk nyilatkozta, hogy lényegesnek tartja egy okostelefonban a nyaralása során.

Villámgyors megosztás

Az, hogy a készített fotó rögtön megosztható legyen a közösségi oldalakon, szintén fontosabb a magyaroknak, mint a régiós átlagnak, itthon 29 százalék nyilatkozott így, míg a teljes vizsgált területen ez az arány 22 százalék.

Általánosságban pedig elmondható, hogy a megkérdezettek több mint 80 százaléka nagyon fontosnak tartja a jó akkumulátort és a hosszú üzemidőt, a nagy tárhelyet és az erős processzort. Ugyanakkor – talán némileg meglepő módon – az ütés-, por-, és vízállóságot a megkérdezettek mindössze egyharmada tartotta fontosnak.

(A elmérésben részt vett országok: Magyarország, Németország, Lengyelország, Csehország, Románia, Bulgária, Görögország, Szerbia, Svédország, Norvégia, Dánia, Finnország. A felmérést a 18 és 45 év közötti 500 fős országos mintán végezték el online, 2017 májusában.)

Borítókép: illusztráció, MTI/EPA/Nigel Roddis

Ezek is érdekelhetnek

További híreink