Így eröltetne Magyarországra évi tízezer bevándorlót Brüsszel

Hírek
A Magyar Idők birtokába került az uniós javaslat, amely alapján Magyarországnak évente 10 ezer bevándorlót kellene befogadnia. Így nézne ki a rendszer.

Egy olyan szakértői javaslat került a Magyar Idők birtokába, önkéntes és a kötelező áttelepítést vezetné be. “Az önkéntes áthelyezés akkor lépne életbe, ha egy tagállam eléri a számára meghatározott „tisztességes részesedés” száz százalékát, míg a kötelező áthelyezés 160, illetve 180 százaléknál lépne életbe. A tisztességes részesedés a menedékkérők egy konkrét száma, akikért egy adott tagállam felel. Ezt a számot pedig egy algoritmus alapján határozzák meg, amely az adott tagállam lakosságszámától és GDP-jétől, illetve az EU-ban egy évvel korábban benyújtott menedékkérelmek számától is függ. A tavalyi menedékkérelmek alapján Magyarország tisztességes részesedése 10 518 személy lenne” – írja a Magyar Idők.

A konkrét intézkedéseket ráadásul az Európai Tanács minősített többséggel fogadná el, tehát ha egy vagy két tagállamnak nem tetszik, nem tudja megvétózni.

Először, még évekkel ezelőtt arról volt szó, hogy önkéntes szétosztási kvóta lesz. Aztán már azért kaptuk a kritikákat, hogy nem vagyunk szolidárisak, ha nem hajtunk fejet a kötelező kvótáknak. Különben is mit számít nekünk az a pár bevándorló? Most kiderült, hogy az a pár évi 10 ezer lenne.

Ennyi összevissza beszélést is csak azok a bürokraták engedhetnek meg maguknak, akik kinevezése, csakis az EU demokratikus deficitjének köszönhető.

Borítókép: MTI/EPA/Miguel Paquet

Ezek is érdekelhetnek

További híreink