Így dönts meg egy kormányt

Hírek
Chris Rock, biztonsági kutató “Hogyan lehet megdönteni egy kormányt?” című prezentációjából megismerhetjük, miként lehet lépésről lépésre átvenni egy ország irányítását. A bevett forgatókönyv egyes elemei Magyarországon is feltűntek, az ellenzéki sajtó folyamatosan hergeli a zajos kisebbséget az utcai tiltakozások "sikeressége" érdekében.  

Ha bárkiben is felmerült az ötlet, hogy egy gép mögül meg lehet az egészet valósítani, elárulom téved. A Def Con-on bemutatott előadásában Chris Rock egy több évvel ezelőtti megbízását mutatta be. Akkor ugyanis Kuvait állama bérelte föl, hogy tesztelje le biztonsági rendszerét.

A Rock által kialakított rendszerben három eshetőség közül lehet választani: puccs, forradalom és választás. Kuvaitban a puccsot túl nehéznek ítélte, mivel nagy katonai erő kéne hozzá. A választás a koronaherceg és miniszterei miatt szintúgy nem működött volna, így a forradalom mellett döntött.

A kémkedés, és ahhoz szükséges technikák, valamint a hekkerkedés furcsa keverékét állította össze. Ezért miután 3 fős csapatával nekiláttak a munkának, első lépésben információ gyűjtésbe kezdtek. Erre fel lehet bérelni egy ilyen profilú céget, de a legjobb ha saját magad kutatsz – mutatott rá Chris Rock.

Persze mindenek előtt megfelelő erőforrásokat, főként megfelelő mennyiségű pénzt kell szerezni. Ettől függetlenül be kell jutni a kormányzati bankrendszerbe. Egyrészt ügyesen innen is lehet pénzt szerezni, másrészt ott  lehet pénzt mozgatni, hogy korrupciós ügyeket, a korrupció gyanúját keltsed. Ehhez szükségtelen a filmekbe illő akciók kidolgozása, elég ha egy takarítót pár ezer dollárral lefizetnek, hogy bedugjon egy usb stick-et.

Pénz kell a tüntető emberek toborzására is, akik fel tudják karolni az általuk kreált korrupciós ügyeket. Rock szerint, érdemes felbérelni pár embert akik rendőrnek öltözve megtámadják a szintén felbérelt tüntetőket. Természetesen ezt szépen videóra lehet venni, és a készített felvételekkel további embereket lehet – ezek után már pénz nélkül – mozgósítani a kormány ellen.

Ahhoz azonban, hogy ezek a videók mindenhova eljussanak, és olyan információk terjengjenek az interneten valamint a médiában amelyek a kormánybuktatók számára hasznosak, át kell venniük a hatalmat az internetszolgáltatók, a média és a kormányzati oldalak felett. Ezzel nemcsak az országban, hanem a világ többi részén is elégedetlenséget és felháborodást tudnak szítani a kormánnyal szemben. A médiában pedig még nagyobb szinten képesek pörgetni a korrupciós ügyeket, akár a legmagasabb állami vezetőkkel kapcsolatban is. Ennek a valóságalapja kevésbé lényeges, mint az elért hatása. Az átlag állampolgárnál ugyanis ez tovább növeli a felháborodást. Rock hozzáteszi, ajánlatos egy, vagy több külföldi médiumot is ráállítani a támadott kormányra és országra, mivel így több frontos támadást lehet indítani.

Ekkor jön el az ideje az egyik legtöbb kutatást és tervezést igénylő fázisnak: az elektromos hálózat lekapcsolása. Ehhez szükséged van arra, hogy tudd hol találhatók a legfontosabb elektromos elosztó hálózatok. Ha nem tudod meghekkelni, akkor kézbe kell venni az irányítást – szó szerint – hiszen a legrosszabb esetben el kell vágni akár az összes elektromos kábelt. Bármennyire is légből kapottnak hangzik ez rész, Rock a kuvaiti teszt során kimutatta ennek hatékonyságát.

Onnantól kezdve pedig, hogy a kormánybuktatók kezében van az infrastruktúra, a média, az internet-hozzáférés és a bankrendszer, csak az időzítés kérdése, hogy a forradalmat elindítsák. Mennyire működőképes ez a módszer? Nagyon is! Chris Rock és három fős csapata sikeresen átvették Kuvait 5 bankjának, valamint a média és internetszolgáltatók irányítását. Mindezt két év alatt. Ugyebár őket felbérelték, hogy leteszteljék Kuvait védelmi rendszerét, amely így megbukott. Rock szerint azonban ezt a módszert a világ bármely országában lehet alkalmazni. Megfelelő katonai támogatással a puccs bárhol megvalósítható ugyanúgy, ahogy megfelelő forrásokkal a forradalom is. Rock módszereivel a választások manipulálása sem nagy kihívás.

És akkor most mindenki nyugodtan gondolja végig, mi zajlik itthon. Az ellenzéki médiában non-stop korrupciós ügyekkel és választási csalással hergelik a tömeget. Ennek hatását már látjuk: tüntetési hullám indult be, amelyeken a zajos kisebbség önmagát hergeli, nagy hírverést produkálva mind itthon, mind a világban. Bevett módszer ez, aminek a további lépéseiről is tudunk. Szimplán annyit kell tennünk, hogy nem ülünk fel a pofátlan provokációnak és a békés többség maradunk.

Borítófotó: Youtube

Ezek is érdekelhetnek

További híreink