Időben meghozta a kormány a gazdaságvédelmi intézkedéseket

Hírek MTI
Az operatív törzs pénteki sajtótájékoztatóján Izer Norbert elmondta, az adókedvezmények révén több mint 360 ezer embernek tudta segíteni a kormány a munkában maradását, míg Müller Cecília közölte: csökkent az aktív esetek száma.

Az operatív törzs online sajtótájékoztatóján, pénteken megszólalt Izer Norbert is.

Időben meghozta a kormány a gazdaságvédelmi intézkedéseket

– mondta a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkár a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs pénteki online sajtótájékoztatón.

Izer Norbert azt mondta, a kormány már a koronavírus-járvány első két hetében olyan intézkedéseket hozott, amelyek a munkahelyek megtartását szolgálták, és azt, hogy a vállalkozások minél kisebb költségekkel tudják átvészelni ezt a nehéz időszakot.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) legfrissebb adatai szerint a bajba jutott ágazatokban az adókedvezmények révén több mint 360 ezer embernek tudta segíteni a kormány a munkában maradását vagy vállalkozásának fenntartását – közölte az államtitkár.

Ötszáz fő alá csökkent a kórházban ápoltak száma

Müller Cecília az adatokat ismertetve elmondta, a fertőzés miatt kórházban ápoltak száma 483, 23-an szorulnak gépi lélegeztetésre, és az elmúlt napon három ember halt meg a betegséggel összefüggésben. Csökkent az aktív esetek száma is, jelenleg 1615 embert tartanak nyilván.

Kiemelte, a járványügyi adatok továbbra is kedvezőek, csökkent mind az új igazolt fertőzöttek és az elhunytak száma is, a járványgörbe továbbra is lefelé mutat.

Bizakodóak vagyunk, hogy a járvány első hullámának a végén vagyunk

– fogalmazott.

Az országos tisztifőorvos beszélt arról is, hogy megkezdődött a hazai koronavírus-vakcina fejlesztése a Debreceni Egyetem és a Nemzeti Népegészségügyi Központ közös együttműködésében.

Kiemelt kép: MTI/kormany.hu/Botár Gergely