Ideológiai háború gátolhatja az uniós kifizetéseket

Hírek Figyelo.hu
A miniszterelnök azt mondta, hogy a népszavazásra azért van szükség, mert Brüsszel megtámadta Magyarországot.

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádióban azt mondta, hogy a népszavazásra azért van szükség, mert Brüsszel megtámadta Magyarországot.

54 oldalon keresztül azt követelik, hogy változtassuk meg a gyermekvédelmi törvényt

– mondta a kormányfő. Hozzátette, hogy egy elhúzódó ideológiai háborúra kell számítani, amely veszélyeztetheti az uniós pénzek kifizetését is.

Az Európai Bizottsággal kialakult pénzügyi vita okairól így vélekedett:

Hirtelen a gyermekvédelmi törvény után nagyon korruptak lettünk.

A miniszterelnök a negyedik hullámról elmondta: Magyarországon az a helyzet, hogy akik túl vannak mindkét oltáson, a népesség 55 százalékát teszik ki. Nyugodtan mondhatjuk, hogy Európa egyik legbiztonságosabb, vagy talán legbiztonságosabb országa vagyunk – jelentette ki Orbán Viktor, ugyanakkor emlékeztetett: a negyedik hullám Nyugat-Európában már elindult, és a járványt be fogják hurcolni Magyarországra.

23 deltásunk és 2 gammásunk van

– ismertette a kormányfő a vírusváltozatok magyarországi jelenlétét tükröző fő adatokat. Kiemelte: a delta-variáns itt van közöttünk, Magyarország is része lesz a negyedik hullámnak. Az operatív törzs jól döntött, amikor elrendelte, hogy augusztus 1-jétől bármelyik magyar állampolgár kérheti a harmadik oltást is – mutatott rá Orbán Viktor. A másik jó döntés szerinte az idősek felkeresése volt, hiszen 15 százalékuk nincs beoltva. A harmadik dolog, hogy a 12 év feletti gyermekeket tanévkezdés előtt beoltjuk – tette hozzá.

(Borítókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink