Identitesz-Betyársereg-Érpatak szövetségből új radikális párt

Hírek
A Jobbikkal elégedetlen radikális szervezetek új pártot hoznak létre. Az Identitesz a Betyársereggel működhet együtt egy új szervezet létrehozásában - tudta meg lapunk. Azonban hangsúlyozzák, nem a Jobbikkal szemben alakulnak, egy teljesen új jobboldali pártot építenek.

Összefogott az Identitesz, a Betyársereg és az Érpataki-modell Országos Hálózata és új jobboldali pártot alapítunk július 8-án – mondta a Figyelo.hu-nak László Balázs, az Identitesz elnöke. Hozzátette, a párt megalapításáig szervezőmunkát végeznek. Hangsúlyozta, nem a Jobbik ellen szerveződnek, hiszen egy teljesen új pártot hoznak létre, új arculatot adva a jobboldalnak. “Egységes és országos mozgalmat építünk, a rend és az igazságosság nevében” – fogalmazott.  

Tyirityán Zsolt,  a Betyársereg vezetőjeaz atv.hu-nak ugyanerről beszélt. Azt mondta, a pártot a Betyársereg új politikai szárnyának tagjai hoznak létre. Szerinte egyelőre mozgalmi formáról van szó, ami iránt már most óriási az érdeklődés, és komoly erkölcsi támogatással rendelkezik. A szervezet  finanszírozásáról, valamint a Jobbik reakcióját firtató kérdésre azt felelte, hogy az "még a jövő kérdése".

A Figyelő hetekkel ezelőtt elsőként írta meg, hogy az Identitesz, azaz az Identitárius Egyetemisták Szövetsége nyáron párttá kíván alakulni. Elnökük, László Balázs akkor lapunknak azt mondta, az új jobboldali pártnak ők csak az egyik alkotóeleme lesznek, a közéletből már ismert emberekkel és szervezetekkel szövetkeznek”. Arra nem kívánt reagálni, hogy volt jobbikosok is csatlakoznak-e a párthoz, de annyit megtudnunk, hogy volt országgyűlési képviselő nincs az alapítók közöttük. Kiderült, hogy indulni akarnak a 2018-as választásokon, de László Balázs azt még nem tudta megmondani, hogy mind a 106 egyéni körzetben tudnak-e jelöltet állítani. Az viszont biztos, hogy szeptembertől országjárásba kezdenek, megalkotják a szakpolitikai programjaikat és megkezdik az alapszervezeteik alakítását is. Az elnök arról is beszélt, a pártépítés során a legfontosabbnak a biztos szellemi alapokat, az antiliberalizmust és globalizációellenességet tartják. Hangsúlyozta, náluk nem lesz se jobbra-, se balratolódás, ragaszkodni fognak ahhoz a szellemiséghez, amit most képviselnek. Mint mondta, a Jobbikkal szemben nem vesznek majd be bárkit a soraikba, csak olyanokat, akik ugyanolyan elveket vallanak mint ők. László Balázs 2015 októberben a magukat Szálasi Ferenc szellemi örökösének tartott  Pax Hungarica Mozgalom rendezvényén volt konferenszié. Erre úgy reagált, nincsen semmi szégyellni valója ebben a múltbéli tevékenységében, másrészt ennek felhánytorgatása csak az Identitesz közösségépítésének eredményeiről akarja a figyelmet elvonni.