Idén újra jön a CIB Italia Focitábor

Hírek Tóth Balázs
A világjárvány okozta kényszerű kihagyás után ismét folytatódik a CIB Italia Focitábor Budapesten, 2022. június 20-24. között a Generali a Biztonságért Alapítvány támogatásával. Idén főként hátrányos helyzetű települések iskoláinak tanulói vesznek részt az olasz toptrénerek edzésein, akik azért érkeznek Magyarországra, hogy felmérjék a kiskamasz magyar focisták képességeit. Az esemény sztárvendége Alessandro Del Piero, a Juventus és az olasz válogatott legendája lesz.

Negyedik alkalommal rendezik meg június 20-24. között a CIB Italia Focitábort Budapesten, ahol mintegy 120, 10-14 éves focista gyermek teheti próbára képességeit, megismerkedve a topfutball edzésmódszereivel. Az idei tábor újdonsága, hogy olyan települések iskoláinak tanulói vesznek részt rajta, amelyekben a gyerekek csak korlátozottan tudnak sportolni. A CIB Bank és anyabankja, az Intesa Sanpaolo Csoport, valamint a Generali támogatásának köszönhetően a gyermekek számára költségmentes program három legtehetségesebb résztvevője meghívást kap egy olaszországi futballtáborba is, ahol a többi külföldi nyertessel edzhet majd tovább. Emellett a három fiatalt családtagjaik is elkísérhetik Olaszországba. A kiválasztottak többek között edzőmeccseket játszanak, meglátogatják a futballmúzeumot, és megtekinthetik egy Serie A-csapat mérkőzését is. A résztvevő gyerekeket – akik a főváros hetven kilométeres vonzáskörzetéből érkeznek – a Magyar Diáksport Szövetség segít kiválasztani.

A tábor előrelépési lehetőség a fiatal labdarúgóknak, hiszen bepillantást enged számukra a nemzetközi futball világába. „A kezdeményezéssel szerettünk volna olyan tehetségeknek lehetőséget biztosítani, akik nem feltétlenül tudnának részt venni egy ilyen rendkívül magas szakmai színvonalú edzésprogramban. A tábor éppen azért teljesen ingyenes a résztvevő gyerekek számára, hogy az anyagi okok ne jelenthessenek akadályt” – hangsúlyozta Simák Pál, a CIB Bank elnök-vezérigazgatója.

Ez a kezdeményezés megerősíti az Intesa Sanpaolo elkötelezettségét Magyarország, mint virágzó üzleti környezet, illetve a magyar társadalom egésze iránt

– mondta Marco Elio Rottigni, az Intesa Sanpaolo Csoport nemzetközi leányvállalatokért felelős vezetője. „Legutóbbi, nemrégiben bejelentett üzleti tervünkben a csoport megerősítette, hogy a 2022-2025-ös időszakban mintegy 115 milliárd eurót fordít a közösségekre és a zöld átállásra, valamint 500 millió euróval támogatja a rászorulókat.” Nagy jelentőségű a CIB-nek a Generali Csoporttal kialakított gyümölcsöző partnersége is, mivel két kiemelkedő pénzintézetet jelentenek Olaszország és Európa számára is, amelyek a biztosítási védelem nyújtásán túl – melyet minden ügyfelüknek, köztük magánszemélyeknek, családoknak és vállalkozásoknak is adnak a következő hónapokban megjelenő új termékeikkel –, a társadalmi kezdeményezésekben is keresik az együttműködés lehetőségeit.

A CIB Italia Focitábor válogatott olasz futballsztárokat, köztük korábbi világbajnokokat hoz Magyarországra. Legutóbb Franco Baresit, a világ egyik legjobb védőjátékosát látták vendégül. Olaszország férfi futballválogatottja eddig négyszer nyert világbajnokságot, a Serie A pedig az egyik legerősebb és leghíresebb bajnokság világszerte. Olaszországban mindig is nagy hangsúlyt fektettek az utánpótlás-nevelésre, így nemcsak országhatáron belül, hanem azon kívül is gyakran tartanak olasz trénerek kurzusokat. A magyarországi focitábor ideje alatt a gyerekeket – mint eddig is minden alkalommal – a Generali biztosítja, emellett idén támogatóként és társszervezőként is csatlakozott a kezdeményezéshez.

A tábor kapcsán Gianluca Colocci, a Generali CEE Holding fejlesztési igazgatója arra hívta fel a figyelmet: „ a focitábor támogatásával a Generali tovább erősíti a szolidaritás és befogadás kultúráját népszerűsítő kezdeményezések iránti elkötelezettségét. Büszkék vagyunk arra, hogy az alapítványunk által működtetett programokkal a helyi közösségeket támogathatjuk. Ez fontos része a magyarországi Intesa Sanpaolo Csoporttal, a CIB Bankkal fennálló partnerségünknek is”.

A sztárvendég ezúttal Alessandro Del Piero világbajnok olasz labdarúgó lesz. A 91-szeres válogatott Del Piero profi labdarúgói pályafutásának döntő része a Juventus FC-hez kötődik. A Juventus színeiben összesen 513 bajnoki mérkőzésen lépett pályára, és 208 gólt rúgott, 2012-ben pedig lejátszotta a 700. tétmeccsét a klubnál. A Juventus-szal összesen 6 bajnoki címet szerzett, 1995-ben megnyerte az Olasz Kupát, és 1996-ban a Bajnokok Ligáját is. Tagja volt a 2006-os németországi futball világbajnokságon győztes olasz válogatott csapatnak.

Azért vagyok Budapesten, mert a CIB Bankkal együtt erősen hiszünk a sport értékeiben. A fiatal játékosok, akik részt vesznek a CIB Italia Focitáborban, lehetőséget kapnak arra, hogy a legkiválóbb olasz trénerek módszereivel edzenek

– mondta Alessandro Del Piero.

Borítókép: CIB Bank

Ezek is érdekelhetnek

További híreink