Idén is Gourmet Fesztivál – egész hétvégén lehet kóstolni

Hírek Sz. H.
Június 2-a és 4-e között ismét az ország legjobb séfjeivel, cukrászaival, borászaival, sör- és pálinkafőzdéivel várják a látogatókat a Millenáris Parkban. 100 kiállító, számtalan program és élmény a hazai gasztronómia legnagyobb ünnepén.

 

A szervezők idén is folytatják azt, amit a tavalyi, jubileumi Gourmet Fesztiválon elkezdtek: nem egy alapanyagot vagy ételt, hanem egy izgalmas témát járnak körül, méghozzá 2023-ban az új generáció tematikáját.

A gasztronómia legnagyobb hazai fesztiválján igyekeznek megmutatni azokat az ízeket, trendeket, azt a gondolatiságot, amely napjaink és az elkövetkezendő évek étkezési kultúráját formálni fogja.

Az óriási szabadtéri kóstolón túl a Gourmet Akadémia helyszínén sztárséfekkel, beszélgetésekkel, bemutatókkal kedveznek a tanulni és szórakozni vágyóknak.

gasztro feszt 01

Fotó: Dining Guide

Például meghallgathatjuk Zeliska Orsi történetét, aki egy multicéget hagyott ott azért, hogy vidéken pékséget nyisson, és maga gyúrta kenyeret süssön a pulttól az utcáig sorban álló vendégseregnek. A balatonfüredi Péklány egy levendulás-áfonyás babkával érkezik, aminek az elkészítési fortélyait is megosztja a nézőkkel.

A szintén balatonfüredi Vasüzlet étterem séfje, Huszár Mátyás Mizsei Jánossal, a MÁK séfjével, plusz Wossala Rozinával fog közösen alkotni: egy pofonegyszerű fesztivál ételt, bárány csevapcsicsát készítenek, fermentált saláta levelekkel és lepénykenyérrel, kamado grillen. Igazi örömsütés várható!

Részletek és jegyvásárlás itt.

Borítókép: Dining Guide

Ezek is érdekelhetnek

További híreink