Idén is a világ legjobb műszaki egyetemei között a BME

Hírek Sz. H.
A Műegyetem érte el a legjobb helyezést a QS öt tudományterületi rangsorában szereplő magyar egyetemek közül. Hazánkban egyedülállóan a mérnöki, a természettudományos és a gazdasági szakterületen is a világ legjobb egyetemei között szerepel.

A brit QS (Quacquarelli Symonds) az egyik legmérvadóbb egyetemi rangsor, amely a világ egyetemeinek legjobb 4-5 százalékát állítja rangsorba. Idén a listát készítő szakemberek a világ legjobb 1594 felsőoktatási intézményének teljesítményét elemezték.

A QS öt tudományterületen és szűkebb szakterületenként is minősíti a világ legjobb képzéseit az akadémiai elismertség, a munkáltatói vélemények, a kutatók és publikációk, valamint a nemzetközi kutatási együttműködések alapján.

A QS március 22-én publikált 2023-as tudományterületi világrangsorában a mérnöki tudományok területén egyedüli magyar felsőoktatási intézményként került fel a BME a világranglista 224. helyét megszerezve. A magyar intézmények öt tudományterületi rangsorban szerepelnek, a Műegyetemé érte el a legjobb helyezést.

Borítókép: a BMI épülete, forrás: MTI

Ezek is érdekelhetnek

További híreink