ibis Styles bokrétaavató a debreceni reptéren

Hírek Dombi Margit
Elérte a legmagasabb pontját a debreceni repülőtéren épülő ibis Styles szálloda, így a kőműves hagyományoknak megfelelően felkerült a bokréta a falak tetejére. Az Accor csoporthoz tartozó 73 szobás szállodát várhatóan 2025 végén vehetik birtokukba a vendégek.

A bokrétát – ami tulajdonképpen inkább egy felpántlikázott virágkoszorú – Papp László Debrecen Megyei Jogú Város polgármestere, Frank Reul az Accor csoport kelet-európai fejlesztési alelnöke, és Herdon István a XANGA csoport elnök-vezérigazgatója ünnepélyes keretek közt közösen helyezte el az épület legmagasabb pontján.

Az ibis Styles márkanév alatt üzemelő szálloda fejlesztése a XANGA csoport és az Accor csoport megállapodásnak eredménye, amivel a világ egyik vezető szállodaüzemeltető vállalata tovább erősíti vezető pozícióját a közép- és kelet-európai szállodaiparban, valamint a már üzemelő Hotel Mercure Debrecen mellett jelenlétét a cívisvárosban.

A reptéri parkoló bejárata mellett megépülő újépítésű szálloda négy emeleten 73 modern, kényelmes szobával és 20 apartmannal várja majd vendégeit, akik éttermet, bárt és kávézót is igénybe vehetnek, az üzleti utazók számára pedig tárgyalóhelyiségek fognak rendelkezésre állni. Minden ibis Styles egyedi belső dizájnnal rendelkezik, kialakításuk utal a kiválasztott helyszín hagyományaira, történelmére vagy kultúrájára, így lesz ez az ibis Styles Debrecen Airport esetében is. A szálloda a tervek szerint 2025 második felében nyílik meg.

A XANGA Investment & Development Group több mint két évtizede fejleszt kulcsrakész ipari, logisztikai és szolgáltató létesítményeket bérbeadással történő hasznosításra, ami számos nemzetközi vállalat számára tette lehetővé, hogy Debrecenbe telepítse üzleti tevékenységét. A Debreceni Nemzetközi Repülőtér korábbi üzemeltetőjeként a cégcsoport mindig is elkötelezett volt a környék infrastruktúrájának fejlesztése iránt. Az elmúlt évtizedben ott kialakított több mint 30 ezer négyzetméternyi cargo, logisztikai és irodaterület mellett most egy új szállodával bővíti a repülőtér üzleti környezetét, amelyre a város élénk gazdasági élete miatt egyre nagyobb szükség van.

Frank Reul tájékoztatása szerint az ibis Styles budapesti repülőtéri szállodája mellett, ami már évek óta üzemel, idén a varsóbi és a bukaresti reptéren is nyitottak egy-egy hotelt. Magyarországon összesen háromezer szállodai szobával rendelkeznek, a három fővárosi hotel mellett van szállodájuk a Balatonnál, illetve Székesfehérváron is.

Borítókép: a hotel látványterve/Fotó: Accor

Ezek is érdekelhetnek

További híreink