Húsvéti élelmiszer razzia kezdődik

Hírek vg.hu
Elrendelte a húsvéti ünnepkörhöz kapcsolódó élelmiszerek ellenőrzését az Agrárminisztérium államtitkára. A március elején indult, egy hónapig tartó, előre bejelentett ellenőrzés időszakában a hatóság szakemberei étkezési tojásokat, különböző húskészítményeket, jellemzően sonkákat, és édesipari termékeket, valamint friss zöldséget, gyümölcsöt és borokat vizsgálnak, gyártókat és forgalmazókat egyaránt – közölte a szaktárca.

A közelgő húsvéti ünnepek élelmiszer-biztonsága érdekében elindult a tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés, ami a húsvéti ünnepkörhöz kapcsolódó élelmiszerek köré fonódik – derül ki az Agrárminisztérium közleményéből a Világgazdaság cikkében.

Az egy hónapig tartó ellenőrzési időszakban a hatóság szakemberei egyebek mellett étkezési tojásokat, különböző húskészítményeket, édesipari termékeket, valamint friss zöldséget, gyümölcsöt és borokat vizsgálnak majd.

Az országos ellenőrzést Nobilis Márton, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára rendelte el, hangsúlyozva, hogy a területi élelmiszerlánc-felügyeleti szervek ellenőrei a Nébih szakembereinek közreműködésével és koordinálásával végzik az április első napjáig ütemezett vizsgálatsorozatot.

Ellenőrzéseket az élelmiszer-előállító és -forgalmazó létesítményekben is végeznek majd.

Az előállítás kapcsán ‒ az általános ellenőrzési szempontok mellett ‒ a Magyar Élelmiszerkönyvnek, valamint egyéb vonatkozó jogszabályoknak való megfelelést fogják elemezni. A forgalmazóknál pedig többek között a nyomon követésre, valamint a lejárati időre fordítanak figyelmet a szakemberek.

A teljes cikk itt olvasható.

Fotó: Getty Images

Ezek is érdekelhetnek

További híreink