Horribilis összeget gyűjtött egy este alatt Donald Trump

Hírek vg.hu
“A valaha volt legnagyobb adománygyűjtő este!” – dicsekedett Donald Trump a Truth Social közösségi oldalán, miután eddig soha nem látott összeget gyűjott őssze egy exklizív flordiai választási eseményen.

Rekord szintű összegűet, 50,5 millió dollárt gyűjtött be egy floridai exkluzív rendezvényen Donald Trumpkampánycsapata. Az összeg kétszerese volt annak az összegnek amit a hivatalban lévő elnök, Joe Biden New egy hasonló York-i rendezvényen össze tudott kalapozni – közölte a The New York Post április 6-án

“A valaha volt legnagyobb adománygyűjtő este!” – dicsekedett Donald Trump a Truth Social közösségi oldalon.

A fedezeti alapok menedzsere, John Paulson, aki az Inauguration Leadership Dinner-t rendezte, azt mondta, hogy a megdöbbentő összeg azt mutatja, hogy a republikánusok összefogtak és beálltak Trump mögé.

„Ma este történelmi 50,5 millió dollárt gyűjtöttünk Trump elnök újraválasztásának elősegítésére. A teltházas rendezvény a legtöbb pénzt gyűjtötte össze a politikai adományozás történetében. Ez a támogatás mutatja mekkora a lelkesedés Trump elnök és politikája iránt” – mondta Paulson.

Az esemény résztvevői fejenként 250 000 és 814 600 dollár közötti gálavacsorát fizettek Paulson 110 millió dolláros kastélyában az Atlanti-óceán partján. Az esemény vendégei között voltak Trump korábbi riválisai a választási versenyben.

John Paulson 110 millió dolláros kastélya a gyűjtés helyszíne. Fotó / AFP

 

Az országos felmérések szerint Donald Trump országos szinten vezetett, Joe Bidennel szemben és előnye folyamatosan nő. Egyébként az amerikaiak többsége eleve nem akarta a 2020-as elnökválasztás megismétlését, és a demokrata választók 48 százaléka még februárban is úgy nyilatkozott a Rasmussen Reports felmérése szerint, hogy jobb lenne másik jelöltet találni Biden helyett. Ráadásul 47 százalékuk szerint „valószínűleg”, 22 százalékuk szerint „nagy valószínűséggel” le is cserélik őt a novemberi választás előtt.

A cikk itt olvasható.

Címlapfotó: AFP

Ezek is érdekelhetnek

További híreink