Holland szakértő osztott ki egy kanadai transzneműt

Hírek
Mit tesz egy férfi, ha az állam közli vele: nem fizeti ki a mellnagyobbítását, mert az nem egészségügyi, hanem szépészeti beavatkozás? Hát persze, hogy gender diszkriminációt kiállt és pereskedni, tüntetni kezd.

Észak-Kanadában történt, hogy egy magát nőnek valló férfi, Serina Slaunwhite emberi jogi panasszal fordult Új-Skócia tartomány egészségügyi hatósága ellen, mivel az megtagadta a férfi mellimplantátumainak kifizetését. A férfinek adott indoklásában azt merték leírni, hogy a kanadai adófizetők pénzét nem használhatják kozmetikai műtétekre, azokat saját zsebből kell állni. 

A panasz benyújtása után még a kanadai egészségügyi miniszter szóvivője is megszólalt. „Az implantátumokat senkinek sem biztosítjuk, aki azt csupán mellnagyobbítás céljából szeretné. Azokat Új-Skóciában is csak a komoly veleszületett vagy később kialakult aszimmetriás betegségben szenvedőknek, vagy a mellrákkal küzdőknek állja az állam” – magyarázta Tracy Barron szóvivő. 


Serina Slaunwhite

Természetesen mi volt erre a férfi válasza: a rendőrség és az állam sérti a jogait, elnyomja és még neme miatt is hátrányos megkülönböztetés éri. Ügyvédje érvelése sem hétköznapi. Szerinte azért kéne fizetnie az államnak az efféle műtéteket, mert anélkül nem tudnak elég nagy mellet növeszteni a nővé vált férfiak.

Az ügy kapcsán a Daily Wire megkeresett egy elismert holland szakértőt, Gerard van den Aardweget, aki „vad hülyeségnek" nevezte Slaunwhite esetét. „Először is, a transzneműséget – ahogy a transzszexualitást is – ideje volna komoly mentális rendellenességként kezelni. Másodszor, a műtét az alany adott téveszméinek csak hamis terápiája, csupán annyit ér el vele, hogy megcsonkítja őt az életben, és súlyosbítja a társadalomtól való mentális elidegenedését” – fejtette ki a pszichológus.

Ezek is érdekelhetnek

További híreink