Hivatalos fizetőeszköz lehet a bitcoin

Hírek Figyelo.hu

Az elméleti síkú tervekkel ellentétben a bitcoin a mai napig egy elsősorban befektetők és rosszban sántikálók által kedvelt pénzhelyettesítő eszköz, amelynek a praktikus használatát nagyon megnehezíti az árfolyamának óriási instabilitása. Az áldatlan állapot ellenére igen progresszív elképzeléssel állt elő a Salvadori Köztársaság elnöke, Nayib Bukele a jövő héten benyújt egy törvényjavaslatot, amellyel hivatalos fizetőeszközzé nyilvánítaná az országban a bitcoint – írta a BBC.

A 39 éves elnök szerint a 6,4 millió fős közép-amerikai országban a lépéssel milliók jutnának banki szolgáltatáshoz.

Jelen pillanatban a népesség 70 százalékának nincs bankszámlája, miközben az ország GDP-jének 20 százalékát teszik ki a külföldön dolgozó salvadoriak által hazaküldött összegek, évente olyan 4 milliárd dollár áramlik be ilyen módon az államba.

Az elnök másik fontos célja, hogy a BitCoin elfogadásával befektetéseket hozzon az országba. Állítása szerint jelenleg olyan 680 milliárd dollár értékű BitCoin van forgalomban, és amennyiben ennek az 1 százalékát sikerülne befektetni a gazdaságba, az 25 százalékkal dobhatná meg a GDP-t.

(Borítókép: PuzzlePix/Shutterstock)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink