Hivatalos: Budapestre érkezik a svéd miniszterelnök

Hírek magyarnemzet.hu
A svéd NATO-csatlakozás rafitikálása előtt érkezik Magyarországra Ulf Kristersson svéd miniszterelnök. A Miniszterelnökség tájékoztatása szerint Orbán Viktorral fog egyeztetni a svéd kormányfő, a találkozó során olyan témákat vitatnak meg, mint Magyarország és Svédország védelmi és biztonságpolitikai együttműködése, valamint a magyar soros EU-elnökségre történő felkészülés.

Orbán Viktor miniszterelnök meghívására munkalátogatásra Budapestre utazik Ulf Kristersson, Svédország miniszterelnöke február 23-án – jelentette be közleményében Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A találkozó témája Magyarország és Svédország védelmi és biztonságpolitikai együttműködése, valamint a magyar soros EU-elnökségre történő felkészülés lesz – közölte a Magyar Nemzet.

Megbeszélésük során az Európai Unió előtt álló stratégiai menetrendet is áttekintik – közölte Havasi Bertalan. Hozzátette: Orbán Viktor és Ulf Kristersson a tárgyalás eredményeiről sajtótájékoztatón számol majd be.A budapesti látogatás időpontjának kitűzése előtt Ulf Kristersson arról beszélt, magyar részről „erősnek tűnik az akarat” Svédország NATO-csatlakozásának véglegesítésére. Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a Facebookon pedig arról számolt be kedden, levélben kérte Kövér László házelnöktől, hogy az Országgyűlés vegye napirendre a svéd NATO-csatlakozás ratifikációját a tavaszi ülésszak első ülésnapján, jövő hétfőn. A házelnöknek címzett levélben a frakcióvezető azt is jelezte, hogy a ratifikációról szóló törvényjavaslat zárószavazását képviselőcsoportja támogatni kívánja. Amennyiben Svédország csatlakozik a szövetséghez, 32 tagállama lesz a NATO-nak.

A teljes cikk itt olvasható.

Fotó: MTI/EPA/PAP/Marcin Obara

Ezek is érdekelhetnek

További híreink