Hivatalos: Bécsbe költözik a Soros-egyetem

Hírek
Az osztrák fővárosba költözik a CEU, így a magyar diákok gender-elmélet nélkül maradnak. Mint ismert, a Soros-egyetem nem tartotta be a magyar törvényeket, többek között az egyetem nemcsak a Bard College-on, de más amerikai intézményben sem folytat mesterdiplomát adó képzéseket

A haladó média siratja az oktatás szabadságát, a balliberális véleményvezérek szomorkodnak, a CEU-s kitűző pedig már egyre kevésbé csillog.

Az egyetem vezetése bejelentette, elhagyják az országot, amerikai akkreditációs képzéseiket Bécsbe helyezik át. A társadalomtudományokat kifigurázó képzéseik immár a sógoroknál lesz elérhető.

A CEU korábbi állításaival ellentétben nem felel meg a törvényi előírásoknak, de ennek ellenére is megpróbálta megzsarolni a magyar kormányt. A Soros-féle ideológiai kiképzőcentrumként működő CEU az egyetlen a Magyarországon működő 27 külföldi felsőoktatási intézmény közül, amely kifogásolta a kormány által meghozott intézkedéseket és következetesen szembehelyezkedett az érvényes magyar jogszabályokkal.

A CEU amerikai akkreditációjú programjait az osztrák hatóságok már regisztrálták. Az egyetem minden új diákját Bécsben fogadja 2019 szeptemberében. A már felvett hallgatók Budapesten folytatják tanulmányaikat.

Borítófotó: a bécsi Soros-egyetem átriumában (ceu.edu)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink