Az álhumanizmus utolsó virágai

Hírek
A liberálisoknak be kell látniuk, hogy az európai álhumanizmusnak vége, vesztésre állnak. Nem érdemes újabb negatív címkékről álmodozni, mint a „szélsőjobboldali”, a „fasiszta”, „rasszista”.

Tamás Gáspár Miklós HVG-s cikkében, csakúgy Hír tv-s szereplésében elsiratja a felvilágosodást, az emberi jogok vívmányát, a humánumot, amit „kis európai büszkeségnek” nevez a filozófus. Ezek a gondolatok az európai józan gondolkodás felülkerekedése kapcsán jutottak eszébe, amit a migráns hajók elutasítása, a határzárak erősödése fémjelez.

Valójában eddig a liberális emberi jogok és a liberális álhumanizmus uralkodott a világban, míg az európai keresztény kultúra védelme háttérbe szorult. A klasszikus liberalizmus ugyanis köszönőviszonyban sincs a mai neoliberális áramlatokkal. Örömmel üdvözölhetjük ezt a fordulatot, ami két világnézet szembenállását jelenti a világban, de végre úgy látszik, győz a józan ész. Egyre több európai politikus gondolja azt a migránsproblémáról, amit Magyarország kezdettől fogva vallott. Eddig az álhumanizmus virágzott, de most fordulat következett be. 

TGM úgy fogalmaz – idézve Wolfgang Luef a Süddentsche Zeitung szerkesztőjének gondolatát -, hogy két eltérő vélemény van: segíteni kell e az életveszélyben lévő embereket vagy hagyni kell őket meghalni? Valójában a kérdésfeltevés is hamis, mert úgy kellene fogalmazni, hogy kell e migránsok tömegeit csalogatni a nyitott kapukkal és kell e továbbra is figyelmen kívül hagyni azt az óriási problémahalmazt, amit eddig okozott az integrálhatatlan tömeg?

A „kis európai büszkeség” valójában, nagy európai felelőtlenség volt. A liberális filozófus barbárságnak nevezi a migránstömegek elutasítását. Az igazság az, hogy a barbárság exportálásáról beszélhetünk, hiszen a muszlim kultúrában nincs európai értelemben vett humánum, a saria inhumán törvénykezést vezet be Európába a gyermek házasságokkal, a nők elnyomásával, a házasságtörő nők és vallást elhagyók halálra ítélésével (Kor4:16). Csak két nő örökölhet annyit, mint egy férfi, csak két nő szava ér annyit, mint egy férfié(Kor2:282, 4:12), amit a no-go zónáikban a másod harmad generáció lassan bevezet.

A Koránban nincs szó szeretetről, egyetlen szúrában sem. A vallásuk előírja, hogy tilos barátkozniuk keresztényekkel és zsidókkal (Kor4:89). „Ne fogadjátok szövetségeseiteknek se a zsidókat, se a keresztényeket! Ők egymás szövetségesei”(Kor5:52). A szegények számára történő adakozás, csak saját „hitsorsosaikra” vonatkozik. Európa pedig igen régóta vendégül látja őket. Úgy tűnik, ez a folyamat most megszakad. Ám ők úgy érzik, hogy jogosultak az európai szociális juttatásokra, az nekik jár. Ugyanis vallásuk szerint, aki nem muszlim, az köteles nekik adót fizetni. Másik lehetőség a halál, így a terror is jogos, a más vallású nőket szintén jogos megerőszakolni. 

A liberális filozófus „humanista hősök” néven emlegeti az embercsempészekkel együttműködőket, a migráns tömegek Európába való beáramlásának segítőit. Valójában ők globalisták, a nyitott társadalom, a multi-kulti hívei, annak a másik ideológiának a kiszolgálói mely szemben áll a nemzet, a keresztény kultúra védelmével. Akik nem támogatják a migránsok tömegeinek betelepedését, azt szélsőjobboldali államnak, sajtónak, nevezi TGM. Holott csak védik a családot, a nemzetet, a kereszténységet és ez vált a liberálisok szóhasználatában fasizmussá. A szélsőjobboldali titulust minden jóérzésű családban, nemzetben, kereszténységben gondolkodó ember nevében kikérjük magunknak.  

Melyek a vádak és szitokszavak e liberális retorikában: tranzitzóna, szögesdrót, kerítés, visszaküldés, kiutasítás, őrizetbe vétel, határlezárás, fegyverkezés, rendőrkutya, megvetés, halál- mondja a filozófus.  Mi azt mondjuk: terror, kocsi gyújtogatás, őrjöngő követelőzés, nők, gyerekek megalázása, pedofília, bűnözés, tömegbe hajtó kocsik, késelések, gyilkosságok, no-go zónák, templomgyalázás, oltár mögött pap megölése, karácsonyfa rombolás, keresztgyalázás, „Európa a miénk” üvöltözése, gyűlölet az „Allah Akbar” felkiáltás mögött. A lista igen hosszú. Mi ezt nem akarjuk. 

Európa kéri vissza a békéjét, a nyugalmát. Akarjuk a keresztény szeretetet és humánumot. Európa vezetői végre ébredeznek, nem akarják többé összekeverni a liberális humánumot a valódi szolidaritással, és keresztényi szeretettel. 

TGM szerint az egyik felfogás jó, a másik rossz. Nem hagy kétséget afelől, hogy az álhumanizmust tartja jónak, a migránstömegek korlátlan befogadását. Azt mondja, a szélsőjobbosok hagyják vízbe fúlni a szerencsétlen tömeget, és ehhez már „intézkedéseket” léptettek életbe. E látásmód szerint, a hazánkból kiinduló fasizmus kezdi elárasztani Európát, újfasiszták támadtak. Valójában nagy szerencsének tarthatjuk, hogy nálunk elsőként ismerte fel a veszélyt a kormány.

Németország lassan belefullad a lelkiismeret-furdalásba, hogy jóvátegye az egykor elkövetett háborús hibát. A háborúnak azonban vége, Merkel mégsem meri azt mondani, hogy elég volt. Csak ki kellene mondania a szót, itt a vége, Németország megtelt.

A német áldozatok, a meggyilkolt nők száma pedig egyre nő, a nép is ébredezik, már vannak tiltakozások a kormányhoz hű hivatalos sajtómanipulációk ellenére. A határvédelemben is történt azért elmozdulás.

A liberálisoknak be kell látniuk, hogy az európai álhumanizmusnak vége, vesztésre állnak. Nem érdemes újabb negatív címkékről álmodozni, mint a „szélsőjobboldali”, a „fasiszta”, „rasszista”. A nemzet, a haza, a család, a keresztény kultúra nem szélsőjobboldali és nem fasiszta. Ők tartják hátukon Európát. A hitvesztéstől rogyadozó lábú Európa gyenge, csak ilyen állapotában lett domináns az álhumanizmus liberális filozófiája, és támadták meg idegen népek tömegei. 

Európának talpra kell állnia, keresztény kultúrájának megerősödése által. Ez a másik erőtér győz most, a másik fajta gondolat, amit megvetően idéz és címkéz a neoliberális világ.

Borítófotó: Résztvevők a bevándorlásellenes Alternatíva Németországnak (AfD) párt berlini felvonulásán 2018. május 27-én. (MTI/EPA/Omer Messinger)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink