Hillary Clinton a Facebook vezérigazgatója akar lenni

Hírek
Az elnökségért folytatott küzdelemben kétszer is elbukó hajdani First Lady meghökkentő tervekkel rukkolt elő egy minapi előadásán.  

A napokban Hillary Clinton átvett egy kitüntetést a Harvard Egyetemtől, és ennek folyományaként részt vett egy beszélgetésen, amelyen Massachusetts állam főügyésze nekiszegezte a kérdést: melyik cégnek lenne szívesen a vezérigazgatója?

Mire Clinton: “a Facebooknak”.

A közösségi oldal jelenlegi vezérigazgatója Mark Zuckerberg nehéz időszakot él át, mivel nemrég kiderült, hogy a felhasználók személyes adataival csencselt, és sokaknak van már elegük abból is, hogy a Facebookon megjelenő konzervatív véleményeket folyamatosan cenzúrázzák. Ennek következtében Zuckerberg túl van már egy szenátusi és egy európai parlamenti meghallgatáson is. Hogy ezeknek lesz-e valamilyen értékelhető következménye, még nem dőlt el, de azt már tudjuk, hogy Clinton meglovagolná az ügyet.

Clinton azzal magyarázta választását, hogy a Facebook mára a világ legnagyobb hírportálja lett, az emberek nagy része innen szerzi be az információkat. “Nagyon fontos a demokráciánk szempontjából, hogy az emberek pontos információkat kapjanak mielőtt döntenének” – magyarázta Clinton. Ebben természetesen igaza van, épp ezért nem örülnénk, ha az ő kezébe kerülne a legnépszerűbb közösségi oldal.

Zuckerbergtől sem számítunk sok jóra, de Clinton vezetése alatt aztán végképp felfalná a Facebookot liberális véleményterror.

Borítókép: MTI/EPA/Zach Gibson

Ezek is érdekelhetnek

További híreink