Hetvenmilliárd forint értékben igényeltek gyorskölcsönt a vállalkozások

Hírek figyelo.hu

Több mint 4500 vállalkozás vette már igénybe a Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsönt. Másfél hónappal a hitelprogram meghirdetése után a 100 milliárd forintos hitelkeret közel 40 százalékára nyújtottak be kérelmet a vállalkozások – tájékoztatott a Magyar Fejlesztési Bank közleményében. Szintén nagy érdeklődés övezte az április 12-én újranyitott KKV Technológia Hitelprogram likviditási termékváltozatát, melynek 34 milliárd forintos keretösszegét mára teljes egészében lekötötték a vállalkozások.

Az igénylők leginkább a vendéglátás, a kiskereskedelem, illetve a turizmus területén működő vállalkozások közül kerülnek ki.

A legfrissebb összesítések szerint a folyósított átlagos hitelösszeg 9 millió forint és elsősorban a közép-magyarországi, a dél-alföldi és a nyugat-dunántúli régióban tevékenykedő vállalkozások élnek a kedvezményes hitel nyújtotta lehetőséggel.

A hitelprogram legfontosabb előnyei, hogy a végig nulla százalékos kamatozású hitelt 100 százalékos előleggel, 3 éves türelmi idővel a visszafizetésre, gyorsított ügyintézéssel folyósítják az MFB partner pénzintézetei az MFB Pontok hálózatán keresztül az egész országban.

A Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön mellett a KKV Technológia Hitelprogramnak is célja, hogy segítséget nyújtson a Covid-19 járvány gazdasági hatásaival leginkább érintett ágazatoknak,

forrást biztosítson bér-, járulék-, rezsi- és működési költségek fedezésére, illetve az újranyitáskor szükséges készletek finanszírozására.

A KKV Technológia Hitelprogram B hitelcéljának sikerességét mutatja, hogy a program 34 milliárd forinttal megemelt hitelkeretét már teljesen le is fedték hiteligénnyel az érdeklődők. Összességében elmondható, hogy több mint 800 vállalkozás kapott segítséget likviditási gondjainak enyhítésére.

Az átlagos ügyletméret pedig 50 millió forint volt.

Az idei év elején az MFB rekordidő alatt dolgozta ki és tette elérhetővé a korlátozó intézkedések által leginkább érintett ágazatok számára kínált Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsönt. A hitelprogram márciusban jelentős érdeklődés mellett indult el és azóta is érkeznek az észrevételek, folyamatos az egyeztetés a szakmai szervezetekkel és az iparkamarával is.

(Borítókép: Juliasart, PuzzlePix/Shutterstock)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink