Hétvégén is velünk marad a hőség

Hírek vg.hu
Csütörtökön 28 és 36 fok között alakul a hőmérséklet csúcsértéke, délkeleten lehet forróság. Pénteken 38 fokos hőség is érkezhet.

Csütörtökön a sok napsütést csak fátyolfelhők zavarják, melyekből azonban nem alakul ki csapadék. Az északias szél többfelé megélénkül, mellyel az északi országrészbe frissebb levegő érkezik – írta a Köpönyeg. 28 és 36 fok között alakul a hőmérséklet csúcsértéke, délkeleten lehet forróság.

Pénteken a sok napsütést inkább csak fátyolfelhők zavarják. Nem lesz eső. Országos hőség, sőt több helyen forróság várható 30-38 fokos maximumokkal. A délkeleti szél csak néha élénkül meg.

Szombaton a többórás napsütés mellett megnövekszik a gomolyfelhőzet, és főleg a reggeli, illetve esti órákban fordul elő szórványosan zápor, zivatar. A szél északnyugatira fordul és megerősödik. 29 és 35 fok közötti értékeket mérhetünk.

Vasárnap reggelig többfelé fordul elő zivatar, zápor. Később sok napsütés várható, de délutántól ismét magasra törnek a gomolyok, és elszórtan újabb zápor, zivatar fordul elő. 32 fok körüli kánikula lesz.

A teljes cikk itt olvasható.

Fotó: Mohai Balázs

Ezek is érdekelhetnek

További híreink