Hétszázezer letöltésnél tart a védettségi applikáció

Hírek Figyelo.hu

Sokaknak sikerül, de sokan vannak azok is, akik nem tudták letölteni az ingyenesen elérhető koronavírus elleni védőoltást igazoló mobilalkalmazást a mobiltelefonjukra. Az applikációt eddig több mint 700 ezer alkalommal töltötték le – közölte a VG.hu-val az Országos Kórházi Főigazgatóság (Okfő) kommunikációs osztálya.

Hozzátették: az applikációt a korábban létrehozott EESZT mobil-gateway keretrendszert felhasználva alakították ki annak érdekében, hogy

azok is élhessenek a védettségi igazolvány által biztosított kedvezményekkel, akik még nem jutottak hozzá a plasztik védettségi kártyájukhoz.

Az első időszakban naponta több alkalommal érkeztek az applikációban kapcsolatban visszajelzések, de ezek elsősorban a technikai eszközök eltérő beállításából adódnak. Mára a megkereséseink száma e témában jelentősen lecsökkent – válaszolta az Okfő.

A magyar védettségi igazolás elektronikus változata május eleje óta elérhető az EESZT Lakossági mobil applikáción keresztül.

Ennek az applikációnak az új verziója kezelni fogja az uniós védettségi igazoláshoz szükséges további elvárásokat, így hamarosan elérhetővé válik az Európai Unión belüli szabad utazást lehetővé tevő uniós digitális Covid-igazolvány is. Az Európai Parlament és Tanács rendelete alapján az uniós tagállamok adják ki.

(Borítókép: Róka László / MTI)

További híreink