Magyar cég után kullog a világ egyik legnagyobb brandje

Hírek
Megszületett a világ első olyan energiaitala, amelyet teljes egészében mesterséges intelligencia fejlesztett a HELL Energyvel.

A Hell a nyáron elkészítette a világ első olyan energiaitalát, amit a mesterséges intelligencia kreált. Az AI-nak nemcsak az ital ízvilága köszönhető, de a formatervezés és az elnevezés is. A mesterséges intelligencia három ízvariációt alkotott, aztán egy New York-i vállalat technológiája segítségével digitalizálta, azaz meg is kóstolta mindhárom italát, majd prediktív intelligenciával, rengeteg adat és statisztika elemzése után választotta ki, melyik íz a befutó – írja az Origo. Így született meg a gyümölcsös íz a Tutti-Frutti Berry Blast a nyáron.

Ez az első alkalom a világon, hogy a mesterséges intelligencia ilyen komplex termékfejlesztési folyamatot hajtott végre az energiaital-szektorban.

Hogy mennyire nyerő ötlet volt a szikszói cégtől a mesterséges intelligencia segítségül hívása, azt jól bizonyítja, hogy most a Coca-Cola jelentette be, hogy gépek alkották meg az Y3000 fantázianevet viselő italát, figyelembe véve a világ minden tájáról származó fogyasztói szempontokat.

Címlapkép: MTI/Czeglédi Zsolt

Ezek is érdekelhetnek

További híreink