Hegedűs Éva nem hisz a lazaságban

Hírek
A Figyelő A Nők évszázada konferenciájának egyik legizgalmasabb beszélgetését Hegedűs Éva elnök- vezérigazgatóval (Gránit Bank) folytatta Kamasz Melinda főszerkesztő-helyettes. A kiemelkedően sikeres nők története mindig izgalmas és sok tanulsággal szolgál, különösen igaz ez Hegedűs Éva esetében. Hazánkban ő az egyetlen nő, aki ilyen magas pozícióba jutott, és ahogy Kamasz Melinda fogalmazott, az egyik legbefolyásosabb személyiséggé vált.    

Meglepő őszinteséggel és nyíltsággal mesélt életének személyes vonatkozásairól, pályájának kezdetéről is az elnök asszony. Fontosnak tartotta hangsúlyozni a kapott családi mintát, mind a mai napig meghatározza életét az a szemlélet, amit otthonról hozott a munkáról, az alkotó, tartalmas életről. Majd azt is hozzátette, hogy sokféle értékteremtő életet lehet élni, mindegy melyik utat választjuk, kell egyfajta belső erő, ami a teljesítményhez vezet. Ő maga úgy fogalmazott, nem hisz a lazaságban, sokkal inkább a kiemelkedő teljesítményben és az alázatos munkában. 

Élete egyik legboldogabb időszakának nevezte azt az öt évet, amit otthon töltött a fiaival. Ugyan időnként felmerült benne a gondolat, hogy lemarad valamiről, de a gyerekek annyit örömöt jelentettek az életében, hogy sosem felejti el. Azt is elmondta, a gyerekek születése után meg kellett tanulnia meghatározni, hogy mi az a négy-öt prioritás az életben, amelyet kiemelten fog kezelni.

A karrierje folyamatosan ívelt felfelé, 35 évesen már államtitkárhelyettes volt, majd a közigazgatást elhagyta a bankszenktort kedvéért, mert az látta, hogy olyan extra tudással bírnak a banki szakemberek, ami őt is érdekli és vonzza. Igennel válaszolt arra kérdésre, hogy meredeken felfelé ívelő pályáján voltak a mélypontok, de azt tanácsolta az őt hallgatóknak, soha semmi ne vegye el kedvüket.

Mind a mai napig rengeteget dolgozik, napi 13-14 órát, de nem azért mert muszáj, hanem jól láthatóan szenvedélyből és elkötelezettségből. Szabadidejét szakirodalom olvasásával tölti, nagyon foglalkoztatja a digitalizáció kövezkeztében felgyorsult információáramlás, és ennek a banki világra és a társadalomra gyakorolt hatásai.

Ezek is érdekelhetnek

További híreink