Hazánkba jön kampányolni Soros György egyik legmegbízhatóbb embere

Hírek
Magyarországra érkezik a holland Frans Timmermans, a bevándorláspárti erők egyik legismertebb alakja, hogy az EP-választás előtt pár hónappal a hazai baloldallal képviselőivel találkozzon - olvasható a Magyar Nemzetben.

Az európai baloldal csúcsjelöltje az MSZP és a Magyar Szakszervezeti Szövetség (Maszsz) közreműködésével létrehozott találkozón szeretne egyeztetni a szakszervezetekkel a munka törvénykönyvének módosításáról.

A Maszsz még február elején Brüsszelbe küldött egy beadványt, melyben panasszal élnek a megemelt munkaidőkerettel kapcsolatban. A szakszervezet szerint a törvény sérti az uniós irányelvet, ám kötelezettségszegési eljárást csak akkor indíthat Brüsszel, ha az uniós jogba ütközik az ügy. Szakértők szerint semmi értelme nem volt a Maszsz levelének, hiszen a túlóratörvény nem ütközik uniós jogba.

A Magyar Nemzet megjegyzi, hogy Soros embere feltehetőleg azért érkezik Magyarországra, hogy elterelje a figyelmet a legfőbb kampánytémáról, a migrációról. A Magyar Nemzetnek nyilatkozó Szalai Piroska véleménye szerint egyértelmű, hogy a látogatás célja politikai. A munkaerő-piaci szakértő úgy látja, hogy az EP-választás középpontjába a munkavállalók kerültek.

A Híradó.hu úgy tudja, hogy Timmermans azért érkezik hazánkba, hogy az MSZP kongresszusán részt vegyen, ahol véglegesítik a szocialisták európai parlamenti választási listáját. Soros embere figyelemmel kíséri a magyar baloldal mozgolódását.

Borítókép: MTI/EPA/Stephanie Lecocq