Hatvanmilliárdért újít fel kastélyokat az állam

Hírek MTI

 

Komlódtótfalu, 2020. szeptember 25. A komlódtótfalui Becsky-Kossuth-kúria a 643 millió forintból megvalósuló felújítás alapkőletételének napján, 2020. szeptember 25-én. (Fotó: Balázs Attila / MTI)

A Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programban (Ginop) mintegy 60 milliárd forintot fordít a kormány kastélyok és várak megújítására – közölte a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára a komlódtótfalui Becsky-Kossuth-kúria 643 millió forintból megvalósuló felújításának pénteki alapkőletételi ünnepségén.

György István elmondta, a Nemzeti Várprogram és Nemzeti Kastélyprogram részeként

Soprontól a magyar-román határ mellett fekvő Komlódtótfaluig 34 helyszínen újulnak meg látványosságok, köztük 19 kastély és 15 vár.

A komplex projekt nemcsak a nemzeti örökség megvédéséről szól, hanem azt szeretné elérni, hogy a felújított műemlékek az adott régiók vonzáskörzetévé váljanak, ezzel segítve a munkahelyteremtésben a környéken élő termelőket és vállalkozókat – hangsúlyozta az államtitkár.

(Borítókép: Komlódtótfalu, 2020. szeptember 25. Szabó Árpád, Komlódtótfalu polgármestere, Román István Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kormánymegbízott, Kovács Sándor, a térség fideszes országgyűlési képviselője, Virág Zsolt, a Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram végrehajtásáért felelős miniszteri biztos, Glázer Tamás, a NÖF Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója és György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára (b-j) a komlódtótfalui Becsky-Kossuth-kúria 643 millió forintból megvalósuló felújításának alapkőletételén 2020. szeptember 25-én. MTI/Balázs Attila)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink