Hatvanezer dollár felé közelít a bitcoin, 2020 óta nem teljesített ilyen jól

Hírek vg.hu
A kriptodeviza ralijából félnek kimaradni a befektetők, ez egyre feljebb hajtja az árfolyamot.

FOMO – mágikus szó a tőkepiacokon, „fear of missing out”, nehogy kimaradjunk valamiből. Esetünkben a bitcoinraliból: szerdán a 60 ezer dollár közelébe érkezett a jegyzés. A digitális pénz árfolyama februárban csaknem 40 százalékkal emelkedett, ha holnap nem jön egy gigantikus korrekció, akkor 2020 decembere óta ez lesz a legnagyobb havi rali.

A kereskedők az áprilisi felezés előtt – amely a kriptopénz kibocsátásának lassítását célzó folyamat – özönlenek a bitcoinba. Emellett az a kilátás, hogy a Federal Reserve idén kamatcsökkentési ciklusba kezd, növeli a kockázatvállalási hajlandóságot, így a bitcoin iránti keresletet is.

A bitcoint az új spot ETF-ekbe történő beáramlás, az áprilisi felezés és a júniusi Fed-kamatcsökkentésre vonatkozó várakozások hajtják – mondta a Reutersnek Ben Laidler, az eToro lakossági befektetési platform globális piaci stratégája.

A CoinGecko kriptoplatform szerint az összes forgalomban lévő bitcoin értéke ebben a hónapban két év óta először lépte át a 2 ezermilliárd dollárt, míg maga a token ára mindössze négy hónap alatt megduplázódott. A nagyobb bitcointőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) iránt a héten tovább nőtt az érdeklődés.

Hétfőn és kedden mintegy 110 millió részvény cserélt gazdát a három legnagyobb ETF-ben (Grayscale, Fidelity, BlackRock), ami az LSEG adatai szerint a piac legértékesebb vállalatai (Apple, Microsoft, Nvidia) 215 millió részvényének valamivel több, mint a fele. Három héttel ezelőtt ez az arány még csak 15 százalék volt.

Az LSEG adatai szerint a tíz legnagyobb spot bitcoin-ETF-be csak kedden 420 millió dollárnyi áramlás érkezett, ami közel két hete a legtöbb.

Eközben a világ második legnagyobb kriptodevizája, az Ethereum blokklánchálózat alapját képező ether 2,2 százalékkal 3320 dollárra emelkedett, a nap folyamán újabb kétéves csúcsot ért el. Az árfolyam februárban 47 százalékkal emelkedett, ami a legnagyobb havi nyereség a 2022. júliusi 70 százalékos rali óta. Néhány befektető abban reménykedik, hogy az amerikai szabályozó hatóságok jóváhagyják a spot etheren alapuló ETF-eket.

A cikk itt található.

Címlapfotó: Shutterstock

 

Ezek is érdekelhetnek

További híreink