Hatszázmilliárd forintnyi extra beruházás kezdődhet

Hírek Figyelo.hu

A gazdaságvédelmi lépések fenntarthatók, mert arányosak, vagyis a kormány nem költ többet annál, mint amennyire szükség van – mondta a Magyar Nemzetnek György László gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakpolitikusa rámutatott:

mintegy hatszázmilliárd forint értékű beruházást tesznek lehetővé a nemrégiben elindított gazdaságösztönző programok.

A kormány továbbra is szem előtt tartja azt a járvány kezdetekor lefektetett alapelvét, amely szerint annyi új munkahelyet hoz létre, amennyit a vírus tönkretesz. Megerősíti a kiemelt gazdasági ágazatokat, pénzügyi forrásokat biztosítanak a vállalkozásoknak, valamint megvédik a családokat és a nyugdíjasokat – tette hozzá.

György László úgy vélekedett, hogy a gazdaságvédelmi lépések fenntarthatóak, mert arányosak, vagyis a kormány nem költ többet a szükségesnél. A államtitkár azt mondta, hogy kitartanak eddigi stratégiájuk mellett, amely a magas hozzáadott értéket előállítani képes ágazatok építését helyezi előtérbe.

Hozzátette, hogy egyelőre nem szükséges meghosszabbítani az álláskeresési járadék folyósítási idejét. György László szerint a legnépszerűbb gazdaságvédelmi intézkedésnek a munkahelyvédelmi bértámogatás bizonyult, amely már több mint 175 ezer magyarnak segített megőrizni az állását.

(Borítókép: jamestheoart, PuzzlePix/Shutterstock)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink