Hatodik alkalommal állították össze a leggazdagabbak listáját

Hírek Forbes

Idén hatodik alkalommal állította össze Magyarország 50 leggazdagabb emberének listáját a Forbes.

Az élbolyban nem történt számottevő változás, a dobogón továbbra is Mészáros Lőrinc, Csányi Sándor és Gattyán György áll – meglepetésember viszont a feltörekvő negyedik helyezett, aki közel megduplázta vagyonát egyetlen év alatt. A top 10-ben akad olyan milliárdos, aki mintegy ezer kollégájának adott egyévi bónusz fizetést, és olyan is, aki idén szerepel először a legvagyonosabbak között.

Elsőként fordult elő az is, hogy a nőket ketten is képviselik a listán, és arra sem volt még példa, hogy valaki 40 év alatt felkerüljön a Forbes-listára. A tavalyi évhez hasonlóan ismét a Mészáros-Csányi-Gattyán trió került az élre a Forbes 50 leggazdagabb magyart tömörítő éves listáján. Csányi Sándor némileg faragott lemaradásából az elmúlt egy évben: az OTP-vezér 50 milliárd, Mészáros csupán 26 milliárd forinttal növelte vagyonát egy év alatt, előbbi 407,7, utóbbi 368 milliárdos vagyonnal szerepel a listán.

Fotó: Pixabay

A lista harmadik helyezettjének, Gattyán Györgynek a vagyona (244,9 milliárd forint) gyakorlatilag semmit sem gyarapodott az egy évvel ezelőtti becsléseinkhez képest. Termékeny évet zárt viszont a negyedik helyezett, Szíjj László: a Duna Aszfalt vezére kis híján megduplázta vagyonát, amit tavaly 106,2, idén viszont már 207,4 milliárd forintra becsülték.

Idén fordult elő először az is, hogy a lista első tíz helyezettje közül mindenkinek a vagyona meghaladta a százmilliárd forintot. Az első tíz helyezett összesen közel 2200 milliárd forint fölött gazdálkodik, ami több, mint a 11-50. helyezetté összesen.

A listán szereplő 50 milliárdos összesen több mint 4260 milliárd forintot tudhat magáénak, ami 15 százalékkal, 580 milliárd forinttal több, mint a tavalyi lista szereplőinek összesített vagyona.

Ezek is érdekelhetnek

További híreink