Háromezernél is több új munkahely jöhet létre a kecskeméti Mercedes bővítésével

Hírek magyarnemzet.hu
A kormány elkötelezett a gazdasági növekedés helyreállítása mellett, amelynek érdekében növelni kell a fogyasztást, tovább kell bővíteni a munkaerőpiaci aktivitást, továbbá 25 százalék felett kell tartani a beruházásokat. Ebben számítanak a külföldi tulajdonú cégek, így a Mercedes befektetéseire és beruházásaira is – mondta Nagy Márton.

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter hivatalában fogadta Jens Bühlert, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. új gyárigazgatóját. A felek az aktuális gazdasági folyamatok mellett áttekintették a kecskeméti gyár bővítésének helyzetét. Nagy Márton a megbeszélésen köszönetét és elismerését fejezte ki a nyugdíjba vonuló Christian Wolff munkájáért, amiért nyolc éven át tartó irányítása alatt a vállalat kecskeméti üzeme a globális termelési hálózat meghatározó szereplőjévé vált – ismertette a Nemzetgazdasági Minisztérium közleménye alapján a Magyar Nemzet.

A Mercedes a világ egyik legsikeresebb autóipari vállalatcsoportja, a hazai járműgyártóipar második legnagyobb szereplője, Bács-Kiskun vármegye legnagyobb befektetője. A Mercedes Magyarországon másfél évtizede van jelen, évente több mint 150 ezer járművet gyárt, árbevétele meghaladja a négymilliárd eurót, miközben közel ötezer család megélhetését biztosítja. A Mercedes így a beruházás- és exportvezérelt magyar gazdaság meghatározó szereplője.

A miniszter hangsúlyozta: a kormány elkötelezett a gazdasági növekedés helyreállítása, a dinamikus növekedés elérése mellett, amelynek érdekében növelni kell a fogyasztást, tovább kell bővíteni a munkaerőpiaci aktivitást, és 25 százalék felett kell tartani a beruházásokat. Ebben a kormány számít a külföldi tulajdonú cégek, így a Mercedes befektetéseire és beruházásaira is. Nagy Márton kiemelte: a kormány célja, hogy a magyar cégek erősödése és a beszállítói láncokban történő előrelépése mellett 2030-ra a feldolgozóipar részaránya a bruttó hazai terméken (GDP) belül harminc százalékra
emelkedjen, az export teljesítménye a GDP száz százalékára nőjön, a százmilliárd eurós FDI (külföldi közvetlentőke-befektetések) állománya
pedig megduplázódjon.

A teljes cikk itt olvasható.

Fotó: Móricz-Sabján Simon / Világgazdaság

Ezek is érdekelhetnek

További híreink