Három ütemben érkezik majd az orosz vakcina Magyarországra

Hírek Figyelő.hu

Nagy mennyiségű koronavírus elleni orosz vakcinát vásárolt Magyarország Oroszországtól – jelentette be Szijjártó Péter pénteken Mihail Murasko orosz egészségügyi miniszterrel közösen Moszkvában.

A külgazdasági és külügyminiszter pénteken reggel utazott Oroszországba, hogy többek között vakcinabeszerzésről is tárgyaljon a Szputnyik-V oltással kapcsolatban Mihail Murasko orosz egészségügyi miniszterrel. A tárgyalások eredménye az is, hogy

nagy mennyiségű koronavírus elleni orosz vakcinát vásárolt Magyarország Oroszországtól. Az oltóanyag három nagy szállítmányban fog hazánkba érkezni

– ismertette a magyar külgazdasági és külügyminiszter.

Továbbá a magyar gyógyszerészeti hatóságok nemzeti hatáskörben eljárva vészhelyzeti engedélyt adtak az orosz vakcinának – mondta a tárcavezető.

Szijjártó Péter még köszönetet mondott orosz partnerének, amiért a magyar szakemberek hetek óta tanulmányozhatják az orosz oltóanyagot és annak előállítási folyamatait.

(Borítókép: Egy egészségügyi dolgozó a Biocad JSC által gyártott Sputnik V vakcina egy adagját tartja kezeiben, egy koronavírus oltási kampány alatt, a GUM luxusáruházban, a történelmi Vörös téren Moszkvában, Oroszországban. Moszkva, Oroszország, 2021. január 21. (Sefa Karacan, Europress/AFP)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink