Három részre oszlik a General Electric

Hírek D. GY.
A GE az egészségügyre, az energiára és a repülésre fólkuszálja tevékenységét.

Az amerikai óriásvállalat közölte, hogy 2023-tól három különálló vállalatra bontja szét magát, mindegyik nyilvános társaság lesz.

Az átmenetet Larry Culp vezérigazgató irányításával dolgozták ki. A három cég az egészségügyre, az energiára, valamint a légiiparra koncentrál. Az egészségügyi ágazatot 2023-ban választják le, az anyavállalat, a GE 19,9 százalékos részesedést tart meg belőle. A GE Renewable Energy, a GE Power, valamint a GE Digital egyetlen energiaipari konglomerátummá olvad össze 2024-ben. Ha ezek a tranzakciók befejeződnek, akkor jöhet a légiipari cég leválasztása.

“A három globálisan is vezető cég létrehozása megkönnyíti a tőkeallokációt, és lehetővé teszi, hogy rugalmasan reagáljanak a piaci változásokra, a hosszú távú növekedésre, hogy értéket teremtsenek a fogyasztóknak, a befektetőknek, valamint a munkavállalóknak”

– mondta Culp.

A GE-vel kapcsolatos másik közelmúltbeli hír, hogy egy amerikai szövetségi bíróság bűnösnek talát egy kínai titkosszolgálathoz tartozó tisztet, az ítélet szerint ipari titkokat próbált meg megszerezni. A tisztet még 2018-ban tartóztatták le Belgiumban amerikai ügynökök, miközben légiipari technológiákhoz próbált meg hozzáférni.

(Borítókép: Igor Golovniov/SOPA Images/LightRocket / Getty Images)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink