Harmincöt éve a magyar piacon

Hírek Tóth Balázs
Több mint három évtizede, pontosan 35 éve jelent meg a magyar piacon a Henkel. A vállalat 1987-es piacra lépése óta két magyarországi gyárával kiemelkedő szerepet tölt be a régióban. Az évforduló egy másik mérföldkövet is jelent a cég életében: a vállalat új székhelyen folytatja a munkát, és történetében először az üzletágak és a különböző funkcionális területek együtt, egy helyen fognak működni.

Több szempontból is fontos mérföldkövet jelent a Henkel Magyarország számára az idei év. A magyar leányvállalat 35 éves jubileumának méltó megkoronázása, hogy régi törekvését megvalósítva a vállalat idén ősztől új helyszínen, a Millennium Gardensben, az újonnan megalakult Consumer Brands, illetve az Adhesive Technologies, a Schwarzkopf Professional és a funkcionális területek egy fedél alá integrálásával működik tovább.

A Henkel Magyarország Kft. a közép-kelet-európai régió első Henkel vállalataként jött létre és 1987 óta van jelen Magyarországon. A cég két gyárat működtet Magyarországon: a körösladányi Laundry & Home Care gyára a vállalat közép-kelet-európai régiójának egyik legjelentősebb kompetencia-központja, ahol mosó- és háztartási tisztítószereket állítanak elő. A másik üzem a 14,7 millió eurós beruházással megvalósított környei gyár, amelyet 2012-ben adták át. Itt multitechnológiai ragasztóanyagok készülnek ipari és lakossági felhasználóknak, a hazai és az exportpiacokra. A vállalat fontos munkáltató is: 715 főt alkalmaz, míg két gyárában 460 munkatársat foglalkoztat.

A vállalat az elmúlt 35 évben folyamatosan és dinamikusan fejlődött. A magyar leányvállalat két gyárával együtt továbbra is meghatározó szerepet tölt be a régióban. A fejlődéssel az is együtt jár, hogy a munkatársaink száma dinamikusan nő. Ez a növekedés, vállalatunk fenntarthatóság iránti elkötelezettsége és a munkaerő-piaci elvárások, trendek indokolják, hogy új székházban folytassuk a munkát, ezzel is támogatva és segítve üzletágaink, funkcionális területeink és a Schwarzkopf Professional Akadémia működését és sikerességét” – mondta Fábián Ágnes, a Henkel Magyarország ügyvezető igazgatója.

A cég az eddigi budai bázisát maga mögött hagyva a főváros egyik legfrekventáltabb belvárosi részén található Millennium Gardens irodaházba költözött. A vállalat partnere a magyarországi irodaház-projektben a CBRE nemzetközi kereskedelmi ingatlantanácsadói ügynökség, valamint a TriGranit ingatlanfejlesztő vállalat.

Az 1876-ban alapított Henkel több mint 140 éves sikeres fejlődést tudhat maga mögött. A 2021-es pénzügyi évben a vállalat több mint 20 milliárd euró árbevételt és mintegy 2,7 milliárd euró korrigált üzemi eredményt ért el.

Borítókép: A Millennium Gardens épülete. (Forrás: millenniumgardens.hu)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink