Harmincmilliárdból újultak meg az Erzsébet-táborok

Hírek Figyelo.hu
Az idei évben összesen 150 ezer gyerek vehet majd részt a programokon.

Nyáron 30 ezren nyaralhattak a felújított zánkai és a fonyódligeti Erzsébet-táborokban, az idén összesen 150 ezer gyermek biztonságos kikapcsolódását tudják majd biztosítani – mondta Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter a nyári Erzsébet-táborok összegzése kapcsán. Hozzátette: évről évre fontos, hogy biztonságos nyaralási lehetőséget nyújtsanak a gyerekeknek, ez a program világszerte egyedülálló. 2021 a megújulás éve volt az Erzsébet-táborok életében,

30 milliárd forint állami támogatásból újultak meg a pihenőhelyek, évente a költségvetés 4 milliárddal támogatja a programokat.

A táborokban több mint háromezer pedagógus dolgozott, az ottalvósokban heti 25 ezer forint készpénzt, a napközis táborokban pedig ugyanekkora összegben vásárlási utalványt kaptak a tanárok

Hornyák Tibor 2021.08.16. Zánka
Gyerektábor (Fotó: Bach Máté / Magyar Nemzet)

– válaszolta a VG kérdésére Hornyák Tibor, az Erzsébet Táborok Alapítvány elnöke. Érdekességként elmondta: a táborok konyháin hetente egyszer volt rántott hús, ehhez heti 3,2 tonna húst használtak fel, heti 3,5 tonna gyümölcsöt osztottak ki, valamint a gyümölcslevesből hetente 5300 litert szolgáltak fel.

(Borítókép: Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége (b7) a Dévai Szent Ferenc Alapítvány gyergyószentmiklósi Szent Anna gyermekotthonából érkezett gyermekekkel sárkányhajózik a zánkai Erzsébet Üdülõközpont és Táborban 2017. július 4-én. (MTI Fotó: Varga György)

További híreink