Harmadával nőtt a Diákhitel2-t igénybe vevők száma

Hírek
Egy év alatt közel 34 százalékkal nőtt a tanulmányi költségek finanszírozására kialakított Diákhitel2 konstrukciót igénylők száma – közölte a Diákhitel Központ csütörtökön. Arra is felhívták a figyelmet, hogy a hallgatók egyszerűbben és gyorsabban igényelhetik a diákhiteleiket az elektronikus aláírással történő szerződéskötésnek köszönhetően, amely augusztus 1-jétől ismét elérhető.

Egyre népszerűbb a tanulmányi költségeket finanszírozó Diákhitel2. A Diákhitel központ közleményében rámutatott: mivel az augusztus 7-ig tartó pótfelvételi eljárásban szinte kizárólag önköltséges helyekre jelentkezhetnek a fiatalok, számukra kiemelt segítséget jelenthet a kifejezetten a tanulmányi költségek finanszírozására kialakított, 0 százalékos kamatozású Diákhitel2. Majdnem minden negyedik önköltséges képzésben részesülő diák felveszi a Diákhitel2-t, a konstrukciót igénylők száma egy év alatt 34 százalékkal nőtt.

Hozzátették: a konstrukcióval a legnagyobb arányban a gazdasági és pénzügyi szakos hallgatók élnek. A képzési díjakra igényelhető hallgatói hitel felvételéhez továbbra sem szükséges hitelbírálat, illetve biztosíték, és a diákhitelek bármikor, ingyenesen előtörleszthetők.

A felvehető Diákhitel2 összege nincs maximálva, annak mértéke a felsőoktatási képzési díjhoz igazodik, tehát még a legdrágább, szemeszterenként akár 1 millió forint feletti képzések is finanszírozhatóak a jelenleg kamatmentes hitel segítségével.

A Diákhitel Központ által korábban bevezetett elektronikus aláírással történő szerződéskötésnek köszönhetően már közel minden második hallgató személyes megjelenés, illetve papíralapú dokumentumok kitöltése nélkül, ügyfélkapun keresztül történő azonosítással köti meg szerződését.

Kitértek arra is: a Diákhitel Központ termékei az eddig megszokott módon is igényelhetők. A hallgatóknak lehetőségük van rá, hogy akár a tanulmányi rendszer hallgatói felületéről, akár a Diákhitel internetes hitelügyintézési felületén, a Diákhitel Direkten kezdeményezzék az igénylést és az adatlapot a felsőoktatási intézmény erre hivatott egységén, vagy a postahivatalokban és a kijelölt bankfiókokban adják le.

Azon diákok, akik szeptember 15-ig igénylik a hallgatói hiteleket, már október 1-jén hozzájuthatnak a megigényelt összeghez, mely a Diákhitel1 esetében a hallgató bankszámlájára, a Diákhitel2 esetében közvetlenül a felsőoktatási intézményhez érkezik.

Ezek is érdekelhetnek

További híreink