Hamarosan érkezik a 13. havi és a megemelt nyugdíj

Hírek Figyelo.hu

Orbán Viktor miniszterelnök a Facebookon emlékeztette a nyugdíjasokat, hogy hamarosan kézhez vehetik a 13. havi nyugdíjat és a megemelt nyugdíjat is. A kormányfő már korábban is kilátásba helyezte, hogy van esély arra, hogy a teljes 13. havi juttatást megkapják a nyugdíjasok.

Az eredeti ütemezés alapján februárban két heti részt kaptak volna a nyugdíjasok, de a gazdasági eredmények miatt már ősszel több kormánytag is a teljes összeg kiutalásáról beszélt.

Az idősek juttatása, mint rendesen, most is emelkedett az év elején, a nyugdíjasok ezúttal öt százalékkal nagyobb havi összegre számíthatnak

nyilatkozta korábban Tállai András. A pénzügyminisztériumi államtitkár közölte: a két és félmillió jogosult idén is több címen kap extra juttatást.

Az államkincstár február közepén folyósítja a 13. havi ellátást, ami egy teljes havi nyugdíj összegének felel majd meg.

Tavaly minden nyugdíjas a lehető legmagasabb összegű, vagyis nyolcvanezer forintos prémiumot kaphatott:

mintegy kétszázmilliárd forintot vehetett kézhez a prémiumban részesülő 2,5 millió nyugdíjas és nyugdíjszerű ellátásban részesülő személy

Ugyanennyien kapták már meg a nyugdíj-kiegészítést is, amely összességében több mint ötvenmilliárd forint pluszpénzt jelentett. Mivel az előrejelzések szerint a gazdaság idén is 3,5 százaléknál nagyobb mértékben nő majd, így a kormány ezúttal is tett félre pénzt nyugdíjpré­miumra.

(Borítókép: Orbán Viktor kormányfõ aláírja a 13. havi nyugdíj kifizetésérõl szóló rendeletet Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink