Halálos áldozattal járó terrortámadás Melbourne-ben

Hírek
A helyi rendőrség szerint egy szomáliai férfi követte el a megdöbbentő gaztettet: gépkocsijával belerohant egy bevásárlóközpontba, majd több embert megkéselt, egyikük belehalt sérüléseibe. A hatóság számára nem volt ismeretlen a bevándorló férfi.

Ismét bebizonyosodott, hogy miért nincs szükség migránsokra sehol. Ezúttal az amúgy szigorúnak számító Ausztráliában történt terrorcselekmény, ahol egy szomáliai származású férfi sebesített meg több embert, egyiküket halálosan is.

A törvényekre és a normális együttélésre fittyet hányó tettes a kiérkező rendőröknek is nekiment. A hatóságok bevallásuk szerint már ismerték a férfit, főleg a családtagjai miatt.

Graham Ashton rendőrparancsok megerősítette, hogy terrorcselekménytként kezelik az ügyet, majd hozzátette: a hét végi ünnep, az Emlékezés Napja idejére foganatosítandó biztonsági intézkedéseket az emlékhelyek és nyilvános események helyszínei körül felülvizsgálják, és feltehetően meg fogják erősíteni a rendőri jelenlétet.

Nem lennénk meglepődve azonban, ha néhány liberális jogvédő kiállna a gyilkos mellett, mondván, a rasszista ausztrál társadalom miatt követte el a tettét.

 

Borítófotó: Letakart holttest az ausztráliai Melbourne üzleti negyedében 2018. november 9-én, miután egy férfi gépkocsijával belerohant egy bevásárlóközpont épületébe, felgyújtotta az autót, majd késsel támadt a járókelőkre, és nekirontott a helyszínre érkező rendőröknek. A támadó három járókelőt megszúrt, egyikük a helyszínen belehalt sérüléseibe. A férfit meglőtték és őrizetbe vették. (MTI/EPA/AAP/James Ross)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink