Hálaadás helyett provokációt ünnepeltetnék az amerikai haladók

Hírek
Az Egyesült Államokban lassan közeledik a hálaadás ünnepe. A tengerentúliak számára talán ez az egyik legfontosabb esemény, ami összehozza a családot, asztalhoz ülnek a rég nem látott rokonok. Úgy kell ezt elképzelni, mint hazánkban egy nagy, vasárnapi családi ebédet. Csak az ottani liberálisok már a rokonok között is politikai ellentétet próbálnak generálni.

Ahogy arra a Federalist konzervatív portál is felhívja a figyelmet, az államokbeli liberálisok nem bírnak magukkal. Nyilván már a hálaadás gondolatától is rosszul vannak, hisz egy nemzeti ünnepen összegyűlik a család. Két olyan fogalom, amitől frászt kapnak.

Ezt az erős köteléket próbálják úgy szétfeszíteni az ottani progresszívek, hogy olyan írásokat és cikkeket jegyeznek, melyben tanácsokat adnak arra, miképp beszéljen az ember a konzervatív és Trump-párti rokonaival.

Előfordul a családtagok körében, hogy nem azonos politikai nézeteket vallanak, ez az Egyesült Államokban is igaz. A liberálisok ugyanakkor úgy gondolják, a családi összejöveteleken muszáj politikai témákat felvetni, hogy aztán a „haladó értékek mellett megérje kiállni”. Azaz, rontsuk el a családi béke szentségét a politizálással, a konzervativizmus támadásával. Ehhez tanácsokat is adnak. Egyenesen túlélési tippeknek nevezik az útmutatójukat. Ugyanis ha valaki jobboldali, akkor azzal a találkozót túl kell élni.

Sőt, még abba is beleszólnának, hogyan ne süssenek pulykát az amerikaiak. Mint ismert, a tradicionális menü része a pulyka a tengerentúlon. Képzeljük el, hogy valamelyik balliberális média hasábjain feltűnne egy olyan cikk, amelyben megmagyaráznák nekünk, konzervatívoknak, hogy miért ne fessük tojást húsvétkor, vagy miért ne együnk töltött káposztát karácsonykor.

Borítókép: MTI/EPA/Shawn Thew

Ezek is érdekelhetnek

További híreink