Hackertámadás érte a népszerű kriptoplatformot

Hírek Figyelő.hu
A Poly Network decentralizált pénzügyi oldalról több mint 600 millió dollárt loptak.

A Poly Network blokklánc-oldal úgy véli, hogy a hackerek a rendszer egyik gyenge pontját kihasználva tulajdonítottak el több ezer digitális tokent. A hackerek 600 millió dollárt loptak el összesen, amely a valaha volt legnagyobb kriptovaluta-rablásnak tekinthető – számolt be a BBC.

A Poly Network Twitteren publikált közleményében arra kérte a támadókat, hogy a feltört eszközöket mihamarabb juttassák vissza.

A DeFi történetében még sosem loptak el ennyi pénzt

– áll a Poly Network közleményében.

A jogszabályok alapján komoly gazdasági bűncselekményről van szó, amely következményeket fog maga után vonni, hiszen az ellopott pénzösszeg több tíz ezer kripto-felhasználótól származik. Mintegy 267 millió dollár értékű Ether, 252 millió dollár Binance valutát és durván 85 millió dollár USDC tokent loptak el.

A Binance vezérigazgatója, Changpeng Zhao elmondta, hogy értesültek a támadásról, de jelenleg nem sokat tudnak tenni az ügyben. Az Ether és Binance kriptovaluta-rendszereket egymástól függetlenül fejlesztették ki, a Poly Network platform segítségével azonban összeköthető a két rendszer.

A csalás miatti veszteségek összege rekordot döntött idén, melynek értéke 474 millió dollár volt az év első hét hónapjában a CipherTrace kutatócég jelentése alapján. A bűncselekményekből származó veszteségek összege azonban jelentősen csökkent 2021-ben a kriptovaluta piacon: 2020-ban még 1,9 milliárd dollár veszteség érte a piacot, míg idén július végéig csupán 681 millió dollár.

(Borítókép: PuzzlePix/Shutterstock)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink