Ha egyszer KGBéla elkezd beszélni...

Hírek
Akkor nézzük Kovács Béla, közismert nevén KGBéla ügyének tanulságait.

Elsősorban a Jobbikról állít ki bizonyítványt, hogy még mindig nem zárta ki soraiból a magát folyamatos hitelességi örvénybe manőverező KGBélát. Pedig erre már több lehetősége is lett volna Vona Gábor pártelnöknek.

Legelőször akkor, amikor 2014-ben kirobbant a botrány: Kovács Béla rendszeresen egyeztetett egy volt orosz kémmel, az ügyészség vádja szerint akár magyar vagy épp uniós információkat is kiszolgáltathatott a nagyhatalomnak. A politikus pártjában épp a kiváló orosz kapcsolatai miatt kapta meg a becenevét.  

Vona akkor is megválhatott volna tőle, amikor az uniós parlament felfüggesztette Kovács mentelmi jogát és elindult ellene a vizsgálat.

De legutóbb épp a héten rúghatta volna ki Kovácsot, amikor az uniós képviselő először egy brüsszeli fotósorozattal, majd egy olyan közleménnyel kápráztatta el a nagyközönséget, amelyben hírhamisítással vádolta meg a Magyar Időket. A lap keddi cikkét azzal akarta cáfolni, hogy nem abháziai gyógykezelésen tartózkodik, hanem Brüsszelben, munkahelyén dolgozik. Erre nem sokkal ezután Deutsch Tamás fideszes uniós képviselő adott egy nem várt kokit, aki közölte, Béla marhaságokat beszél, hiszen a brüsszeli fotóján is látszik: az Európai Parlament, tehát munkahelye ajtajai nem véletlenül vannak zárva, a képviselők ugyanis most nem ott, hanem Strasbourgban üléseznek.

A kommunikációs nagyágyú azt is elfelejtette megjegyezni, hogy a Magyar Idők cikke arról szólt: a június 23-i ügyészségi kihallgatásán azért nem jelent meg, mert az orosz kémek kedvelt pihenőhelyén, Abháziában tartózkodott gyógykezelésen.

Nem sokkal ezután egy újbóli kommunikációs húzással az iménti közleményét tette teljesen hiteltelenné, amikor a Jobbik házi csatornájának, az N1TV-nek, valamint az MSZP-hez közel álló Népszavának arról kezdett el magyarázkodni, hogy júniusban valóban Abháziában gyógykezelték. Itt az unióról tartott előadást, és minden bizonnyal ezután, egy óvatlan tengerparti pillanatában belelépett valamibe, így vérmérgezéssel került kórházba. (Különös, hogy KGBéla milyen beteges, 2014 májusában, amikor kémügye kirobbant, rögtön kórházba vonult, pizsamát húzott és sápadt arccal nyilatkozva próbálta magyarázni az akkori sztoriját.) Az abháziai kalandtúrájáról pedig nem tudott senkit sem értesíteni, mert Abházia annyira el van zárva a világtól, hogy se a mobilhálózat nem működött, se az internetet nem tudta beüzemelni.

Vona Gábor KGBéla kommunikációs ámokfutását látva mindvégig csendben maradt. Erre pedig már a Fidesz-KDNP is rámozdult, Hollik István képviselő ma közölte, nagyon úgy fest, hogy Vona fedezi Kovács Bélát. Emellett felszólította a jobbikos elnököt, hogy tisztázza, pártja elárulta-e a nemzeti érdekeket, hiszen a magyar és az amerikai hatóságok gyanúja is az, hogy KGBéla az oroszoknak kémkedett és ezért pénzt szállíthatott a Jobbiknak. A Fidesz egyébként már 2014 óta a legnagyobb korrupciós ügynek tartja az ügyet, amit 2018-ig bizonyosan napirenden fog tartani.

Nyugodt szívvel megteheti ezt addig, amíg KGBéla a Jobbikot erősíti. Már csak az a kérdés, hogy a korábbi jobbikos szélsőjobbos arculatot, üzeneteket háttérbe szorító Vona Gábor miért ragaszkodik a többszörösen is lejáratódott uniós képviselőjéhez.

Talán azért alakulhatott ez így, mert ha összefutnak a pártszékházban, KGBéla mindig felfelé tartja a mutatóujját és mosolyogva így üdvözli: “ha én egyszer kinyitom a számat, ha én elkezdek beszélni.” Biztos lenne miről.

 

Ezek is érdekelhetnek

További híreink