Gyurcsányt nem érdeklik a munkavállalók jogai

Hírek
A munkaidő-szabályozásról szóló törvényjavaslat körüli hisztériakeltésben Gyurcsány Ferenc is tevékenyen részt vett. Korábban azonban, amikor az ő érdekeltségébe tartozó cég kényszerítette munkavállalóit túlmunkára, akkor még a szakszervezeteket is ellehetetlenítette. A bukott miniszterelnök álszentsége nem ismer határokat.

A Motim-társaságoknál – amelyeket ifjúsági minisztersége előtt Gyurcsány Ferenc vezetett –, rendszeresen követtek el munkaügyi törvénytelenségeket. A Motim Kádkőt és a Motim Műkorund Kft.-t 2007-ben összesen 1 millió 600 ezer forintra büntette a főfelügyelőség.

A vegyipari dolgozók szakszervezetének helyi vezetőjét kirúgták, majd miután pert nyert, a portán jelölték ki az irodáját, az üzem belső részeibe be sem mehetett. Ezután Gyurcsányék egy új szakszervezetet hoztak létre a cégen belül a főportás vezetésével.

Gyurcsány, aki most a munkások és a szakszervezetek legfőbb védelmezőjének szerepében tetszeleg, nem volt ennyire buzgó, mikor saját cégében törvénytelenül túlóráztattak. „Rabszolgatörvénynek” nevezi a munkaidő-szabályozásról szóló törvényt, holott abban világosan le van írva, hogy csak és kizárólag közös beleegyezéssel lehet túlórázni, ráadásul a túlórák havi kifizetése is garantált. Ennek az a célja, hogy aki többet akar keresni, az dolgozhasson, ne kelljen külföldön munkát vállalnia, ami megintcsak az emberek érdekeivel egyezik. A gazdasági növekedés, az a „gazdasági bumm”, ami Magyarországon zajlik, lehetővé teszi, hogy aki akar, az több pénzt kereshessen, a törvénymódosítás pedig ennek ad jogszabályi keretet.

Persze Gyurcsányt (ahogyan kormányzása alatt is megtapasztalhattuk) nem érdekli a magyar emberek érdeke, csakis a hatalom megszerzése. A szakszervezeteket eszközként használva politikai haszonszerzésre tör. Saját cégében elnyomta a szakszervezetet, most pedig úgy tesz, mintha ő lenne a munkások érdekeinek első számú képviselője. A bukott kormányfő talán jobban tenné ha előbb megnézné saját cégének piszkos ügyeit és utána állna ki a nyilvánosság elé észt osztani.

Ezek is érdekelhetnek

További híreink