Gyurcsány-Szigetvári párbaj készülődik

Hírek
Egymásnak feszülhet az egyéni képviselői mandátumért Újpalotán Gyurcsány Ferenc és 2006-os kampányfőnöke, Szigetvári Viktor.    

Váratlan módon a XV. kerület és Újpest egyes részeit lefedő budapesti 12-es választókerület szolgáltathatja a választások előtti legnagyobb feszültséget a baloldali pártok között. A Magyar Idők ugyanis úgy értesült, hogy Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, a Demokratikus Koalíció elnöke is ebben a választókerületben szeretne indulni. A sajtó eddig nem szúrta ki, de pont ott, ahol egykori kampányfőnöke, majd 2010 utáni egyik legnagyobb bírálója, Szigetvári Viktor az Együtt képviseletében már “benevezett” a választásra.

A nagyrészt lakótelepekből álló, közel nyolcvanezres lélekszámú 12-es körzetben a fideszes László Tamás, Újpalota korábbi polgármestere győzött 2014-ben. Azonban mindössze 277 szavazattal szerzett többet, mint az akkori MSZP-Együtt-DK-PM-MLP által támogatott Móricz Eszter. Az ő rúdja kifelé áll már a szocialistáktól, hiszen pártjával szembemenve a kvótanépszavazáson is igennel szavazott, most pedig önkormányzati képviselőként a Fidesszel és a Jobbikkal közösen megbuktatná Hajdu László DK-s polgármestert. Azt még nem lehet tudni, hogy a szocialisták helyette kit indítanának 2018-ban.

Mindenesetre a Gyurcsány-Szigetvári előkampány is izgalmasnak ígérkezik. Amennyiben ősszel a baloldal legalább abban megegyezik, hogy egy közös indulót támogatnak majd a választókerületekben, kíváncsian várjuk, hogy Gyurcsány vagy Szigetvári lép-e majd vissza a másik javára. Az arcvesztés mindkét esetben garantált lenne. Amennyiben viszont nem lesz megállapodás, és elindulnak egymás ellen, a Fidesz számára biztosan nyerhető lesz ez a választókerület is.

Borítókép: mixonline.hu

Ezek is érdekelhetnek

További híreink