Gyurcsány: Síri csend. Mozdulatlanság. Emlékezetkiesés

Hírek
Lezárt budapesti utcák, hatalmas dugók - erre ébredt Budapest, nem csak ma, hanem 13 éve is, amikor az akkori török miniszterelnököt fogadta az akkori magyar kormányfő, Gyurcsány Ferenc. Különös, hogy akkor nem diktátorozta le se ő, se a baloldal Törökország vezetőjét.  

Érdekes, hogy 2005 májusában se Flour Tomi (hogy miképp kerül ez a figura most a képbe, rejtély) nem „szardarobozta” le a török „diktátort”, és a baloldal nem szervezett tüntetést Recip Tayyip Erdogan akkori török miniszterelnök ellen. De a baloldal parlamenti képviselői sem lógatták ki az Országház ablakán a diktátoros molinójukat.

Különös módon ugyancsak nem demonstrált egy balos hangoskodó sem 2008. november 27-én, amikor minden diktátorok török diktátora viszonossági alapon vendégül látta a magyar miniszterelnököt, Gyurcsányt. Flour Tomi akkor sem sivalkodott.


Fotó: Gyurcsány Ferenc miniszterelnök (b) Recep Tayyip Erdogan, a Török Köztársaság miniszterelnöke 2008. november 27.

És egyik alkalommal sem született meg egy ilyen szabadversnek is borzalmas valami Gyurcsány tollából, csak most.

„Csend. Síri csend. Mozdulatlanság. Üres a tér. Rendőrök. Háztetőn mesterlövészek. Lezárva. Elkerítve. Elszigetelve. Ember jön. Nagy ember. Nagyon nagy. Erős. Nagyon erős. Letartóztat. Bezár. Lecsukat. Barát. Orbán barátja. Megértik egymást. Erős hitüek. Keresztény meg muszlim. Mindegy. Csak a hit legyen erős. Csend. Síri csend. Valaki fél. Valaki fél.”

Gyurcsánynak valóban minden ráfér az arcára.

Ha már Gyurcsánynak a prímszámokon kívül az emlékezőtehetségével is gondok vannak, emlékeztessük rá, hogy 2005. május 12-13-án ő is fogadta Budapesten a török miniszterelnököt, Recep Tayyip Erdogant hivatalos látogatásán. Majd Erdogan meghívására 2008. november 27-én Gyurcsány Törökországba látogatott, és akkor is találkozott a török kormányfővel.

Csend. Síri csend. Emlékezetkiesés.

Borítófotó: Memóriagondok? Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke, független képviselő az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. február 19-én

Ezek is érdekelhetnek

További híreink