Gyurcsány Ferenc: ők tüntetnek, majd megunják, mi tüntetünk és kitartunk

Hírek
Ez az írás a politikai tisztességtelenség és hiteltelenség mintapéldányáról szól.  

Ma van 12 éve, hogy 2006-ban, az egykori KISZ-vezető, majd kapitalistává vedlett milliárdos miniszterelnök hazugságbeszédén felháborodva a tüntetők megrohamozták az MTV székházát. Az attak kiváltó oka Gyurcsány Ferenc volt, aki az év májusában Balatonőszödön, a kormányüdülőben megtartott MSZP-s, zárt frakcióülésen elmondta hírhedt, majd néhány hónap múlva, szeptember 17-én nyilvánosságra került beszédét.

A közzététel után olyan elementáris felháborodás bontakozott ki az országban, amire 1956 óta nem volt példa. Nem volt elég, hogy a posztkommunisták akkor tavasszal megőrizték a hatalmukat és újabb négy évre berendezkedtek a hatalomba, a kormányfő ugyanis bevallotta, hogy elárulta a demokráciát, hogy hazudtak, megtévesztették az embereket, és csak így tudták megnyerni a választásokat.

Több héten keresztül tartottak a megmozdulások, október 23-án – a forradalom hatvanadik évfordulóján – a rendőrség kegyetlen módon bánt el békés tüntetőkkel, gumilövedékekkel lőttek rájuk, lovasrohamot vezényeltek ellenük, kardlapozták őket. A hatalom tehát ennyire tartott a választóktól, hogy erőszakot vetett be ellenük.

Ez az ember akkor örökre megbukott a magyar választók előtt.

Ma egy törpepárt élén osztja az észt, szítja a gyűlöletet a nemzeti kormány és a határon túli magyarokkal szemben.

De ez nem elég.  

“Nem lehet addig megnyugodni, amíg lemondásra nem kényszeríti az utca tömege Orbán Viktort. Nem lehet addig megnyugodni, amíg új választási szabályokkal, új médiaszabályozással, új kampányfinanszírozással nem lesz új választás ebben az országban. Ezt csak az utca, a nép, ti tudjátok elérni. Ki az utcára kedden öt órakor, és maradunk!” – kiabálta a minap a néhány ezres szektájának elmondott beszédében. És a támogatói tapsviharral fogadják a szavait. Ugyanő, a miniszekta-vezetőjük 12 éve még ezzel állt elő az elvtársainak:

“Azt gondolom, hogy lesznek konfliktusok gyerekek. Igen, lesznek. Lesznek tüntetések, lesznek. Lehet tüntetni a Parlament előtt, előbb-utóbb megunják, hazamennek.”

A kibicnek semmi sem drága, a hatalomért mindenre képes: 2006-ban meg akarta azt tartani, ezért még a karhatalmat is bevetette. Most  meg akarja kaparintani a kormányrudat, de már csak néhány szektatagot tud maga mellett kiállítani.

Borítófotó: Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke

Ezek is érdekelhetnek

További híreink