Gyors, egyszerű megoldás az MBH Banknál a mezőgazdasági támogatások előfinanszírozására

Hírek Figyelő
Könnyen és gyorsan, akár napokon belül forráshoz juthatnak a mezőgazdasági termelők. Az MBH Bank a mezőgazdasági faktoring keretében az idén beadott egységes kérelem keretében járó támogatások előfinanszírozását biztosítja.

Az Egységes Kérelmek keretében járó mezőgazdasági támogatások akár napokon belüli előfinanszírozását lehetővé tévő termékkel bővítette kínálatát az MBH Bank. A mezőgazdasági faktoring legfőbb előnye a megszokott hiteltermékekhez képest, hogy gyorsabb és egyszerűbb. Emellett mindössze három átlátható és előre tervezhető költséggel jár, amelyek közül a szerződés éves díját az első évben elengedi a bank, hogy ezzel is segítse a gazdálkodókat.

A hitelintézetnél újonnan elérhető finanszírozási forma a növénytermesztéstől az állattenyésztésen át akár az erdészetig összesen több mint harminc támogatási jogcímre vehető igénybe, köztük a 2023-ban bevezetett Agro-ökológiai Programra (AÖP) is.

– A magyar mezőgazdaság egyik piacvezető finanszírozójaként rövid idő alatt és minél egyszerűbben elérhető megoldást akarunk biztosítani ügyfeleinknek arra, hogy szinte azonnal likviditáshoz juthassanak egy sokszor hirtelen változó piaci környezetben, amikor különösen fontos lehet a kiszámíthatóság. A mezőgazdasági faktoring ilyen. Mindemellett rendkívül rugalmas lehetőség: akár most, akár később is kérhetik az előfinanszírozást a nekik járó támogatásokra – hangsúlyozta Hollósi Dávid, az MBH Bank Agrár- és Élelmiszeripari Üzletágának ügyvezető igazgatója.

A szakember jelezte: a mezőgazdasági faktoringot nemcsak a kisebb termelők, hanem a nagyobb ügyfelek, illetve azok számára is ajánlják, akik korábban nem éltek a banki támogatás-előfinanszírozás lehetőségével, legyen szó akár a hazai agrárium legnagyobb kibocsátását produkáló szántóföldi növénytermesztőkről, akár az állattenyésztőkről. – Jól mutatja a magyar agrárium és a vidék iránti elkötelezettségünket, hogy ez a kínálatunkban az egyik első új termék, amelyet ráadásul rendkívül fontos időszakban, az új Közös Agrárpolitika indulásakor vezetünk be – fejtette ki Hollósi Dávid.

A mezőgazdasági termelők gyorsan és egyszerűen forráshoz juthatnak az MBH Bank új faktoring termékének köszönhetően. Fotó: Getty Images

Az MBH Bank mintegy 30 ezer ügyféllel rendelkező Agrár- és Élelmiszeripari Üzletága és a pénzintézet újonnan létrehozott Faktoring és Üzletfinanszírozási Igazgatósága által közösen kidolgozott Mezőgazdasági Faktoring röviddel azután vált elérhetővé, hogy az MKB Bank és a Takarékbank egyesüléséből május elején létrejött az MBH Bank.

A mezőgazdasági faktoring az MBH Bank mintegy negyven Agrárcentrumában igényelhető országszerte. A terméket egyelőre az idén beadott egységes kérelem keretében járó támogatásokra kérhetik a gazdálkodók, a tervek szerint ősztől azonban már a jövőre beadandó kérelmekre is kiterjedhet, hosszabb távon pedig akár több évre előre is lehet igényelni. A dokumentáció egyszerű, csak kevés időt vesz igénybe, és szükség esetén a bank agrárfinanszírozásban jártas kollégáival együtt is összeállítható helyben.

– A folyamatot úgy építettük fel, hogy minden olyan ügyfelünk, aki támogatás-előfinanszírozással kíván élni – most vagy a jövőben –, napok alatt elérhető keretszerződést köthet velünk erre vonatkozóan. Ezt követően gyorsan lehívható az előfinanszírozás – akár közvetlenül a keretszerződés megkötése után, akár később, amikor szükség van likviditásra, legyen szó bármely normatív támogatásról. Érvényes keretszerződéssel, a lehívási feltételek teljesülése esetén három munkanapon belül az ügyfél számláján lesz az összeg – mondta Molnár Tamás, az MBH Bank Faktoring és Üzletfinanszírozási Igazgatóságának ügyvezető igazgatója.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Kisalföld/ Nagy Gábor)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink