Gyöngyösi megint elszólta magát: elherdálták támogatóik pénzét

Hírek
A párt elnökhelyettese csütörtökön az ATV Egyenes beszéd című műsorának vendége volt, ahol elmondta, hogy a szimpatizánsaiktól, az ÁSZ-bírság kifizetésére kapott pénzt inkább a kampányukra költötték.

A Jobbikot tavaly decemberben az Állami Számvevőszék összesen több mint 660 millió forintra büntette meg, többek között tiltott pártfinanszírozás miatt. Emiatt a párt adománygyűjtést hirdetett, amelyből több mint 100 millió forint gyűlt össze.

Bár Volner János, a párt alelnöke még márciusban is azt mondta, hogy mindenképpen a büntetés visszafizetésére költik majd a gyűjtésből befolyt összeget, az most már kijelenthető, hogy ez semmiképp nem így lesz. A jobbikosok ugyanis elszórták a pénzt a kampányban.

Ezt már Gyöngyösi Mártontól tudjuk, aki szokásához híven megint elszólta magát.

A Jobbik elnökhelyettese az ATV Egyenes beszéd című műsorának a vendége volt, ahol a következő párbeszéd zajlott le a műsorvezetővel, miután Gyöngyösi beismerte, hogy a szimpatizánsaiktól kapott pénz volt, nincs:

“ATV: Nem pont erre gyűjtöttek össze több mint százmilliót az emberektől?

Gyöngyösi: Kampányidőszakon vagyunk túl, ami elég költséges volt.

ATV: Ezek szerint elköltötték a bírságra gyűjtött pénzt?

Gyöngyösi: Kampány közepén voltunk és választási győzelemre készültünk, így nemcsak a bírság miatt gyűjtöttünk, hanem a kormányváltás lehetőségéért is. Minden eszközt erre fordítottunk.”

Gyöngyösi arról is beszélt, július elejével várják az állami támogatás negyedéves részletét, amit, ha nem kapnak meg, akkor nem fognak tudni fizetni.

Addigis lehet még adományokat küldeni a Jobbiknak, Juhász Péteréknek is megérte adakozni…

Borítófotó: A Jobbik parlamenti képviselője, Gyöngyösi Márton (MTI Fotó: Illyés Tibor)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink