Gyöngyösi Márton köp egyet, majd alá is áll

Hírek
Gyöngyösi Márton, az álcuki Jobbik elnökhelyettese egy Facebook-bejegyzésben magyarázza elvtelen köpönyegforgatását. Az izzadtságszagú posztban a zsidók listázásának ötletét „szerencsétlen felszólalásként” jellemzi, sőt a kormányt vádolja antiszemitizmussal.

A retorikai fordulatokban új mércét felállító és múltját letagadó mozgalom második embere szerint ők nem nácik, nem szélsőségesek, és nem is antiszemiták. A cigányozó alakulat elnökhelyettese a kormányt nevezi szélsőségesnek és rasszistának, és egy betűt sem veszteget a párt által olyan gyakran használt „cigánybűnözés" kifejezésre.

A Duna partján található holokauszt-emlékmű meggyalázását sem említi, ahogyan nem beszél Sneider Tamás feleségének karlendítéséről, vagy a pártelnök „Jöhetnek a cigányok, én mindenkit agyonütök” keménykedéséről sem. Arról sem ejt szót, hogy felettese szkinhedvezérként súlyosan bántalmazott egy cigány embert.

Ehelyett Szávay István lemondását hozza fel, mint „pozitív példát”, persze arról nem beszél, hogy a képviselő lemondásának elhúzása 10 millió forintot hozott a Jobbiknak. Ez azért is jön jól, mert amióta a pártot eladták Simicskának, furcsamód megszaporodtak a pénzügyi balesetek. Az egykori nagyvállalkozó ugyan már levette a kezét az elvtelen pártról, de ez nem teszi semmissé az elkövetett pénzügyi visszaéléseket, melyről számolt már be volt alapszervezeti vezető vagy a párttévé egykori főszerkesztője is.

Az elvtelenséget a választók nem díjazzák, s ha a Jobbik így folytatja, támogatottság tekintetében már nem az MSZP-vel, hanem a Párbeszéddel fog versenyezni.

Az álcuki párt állapotát jól mutatja, hogy a Jobbik második embere a baloldallal és Gyurcsánnyal való összefogás érdekében képes a levegőbe köpni, aztán szolgaian alá is áll.

Borítófotó: Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnökhelyettese (MTI Fotó: Kovács Tamás)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink